חלב בריא לילדים? גורם לסכרת נעורים

חלב עלול לגרום להתפרצות סוכרת נעורים. מחקרים מוכיחים כי בארצות בהן צריכת החלב גבוהה עולה במקביל התחלואה בסוכרת נעורים. סיבה נוספת לחדול מצריכת החלב למי שלא מפחד מסרטן, דלקות אוזניים, ברונכיטיס ומחלות נוספות

חנה בורט, שפרה טנא | כיכר השבת |

רעל מתוק? מחקרים רבים בעולם מעלים חשש כבד – צריכת חלב בגיל צעיר עלולה לגרום להיווצרות סוכרת נעורים. למי שמחלות כמו, סרטן, דלקות אוזניים, כאבי בטן ובעיות עיכול קשות עדיין לא גרמו להפסיק לצרוך חלב – סיבה נוספת להפסיק בכל אופן. למי שהפסיק עם הנוזל הלבנבן הזה – חיזוק נוסף להחלטה הנבונה.

הנתונים: חלב פרה – סוכרת נעורים

בסקר אפידמיולוגי שערכו חוקרים מהמרכז הרפואי האוניברסיטאי ”אקר", באוסלו, נורווגיה, במגוון ארצות בעולם, באסיה (בין השאר בישראל) ובאירופה, נחקר הקשר בין רמת צריכת החלב ושכיחות סוכרת נעורים, והנתונים – מפחידים! - ככל שנמצאה צריכת חלב גבוהה יותר נרשמה במקביל רמה גבוהה יותר של סוכרת נעורים באוכלוסיה.

הסקר גילה כי במדינות אסיה בהן צריכת החלב נמוכה מאד, שכיחות סוכרת נעורים נמוכה מאד ואף נדירה ממש. ממצאי הסקר העלו כי הסבירות שילד פקיסטני יחלה בסוכרת נעורים עומד על מקרה אחד או פחות לכל 100,000 ילדים. מנגד, בקרב ילדים יוצאי פקיסטן שהתגוררו בבריטניה ושניזונו בתזונה המקובלת שם, התגלתה רמה גבוהה פי שלושה מבקרב ארץ מוצאם – נתונים אלו עלו בסקר שנערך בשנת 1980. כעבור עשור, בשנת 1990 נרשמה עלייה דרמטית נוספת במקרי סוכרת נעורים בקרב הילדים יוצאי פקיסטן בבריטניה, ושיעור הילדים החולים בסוכרת נעורים עמד על פי 12 מבארץ המוצא – כמעט בדומה לילדים ילידי בריטניה.

מחלת סוכרת הנעורים מדירה שינה מעיני החוקרים ומהרופאים, בשנים האחרונות נרשמת עלייה מתמדת בשיעור הילדים החולים במחלה – בשנת 1998 דיווחו החוקרים כי מידי שנה חלה עלייה בשיעור של 2.9% בשיעור הילדים החולים בארצות אירופה. בשנות האלפיים עומד שיעור הילדים החולים בסוכרת נעורים על חמישים(!) ילדים לכל 100,000.

סוכרת נעורים וחלב - מה הקשר?

בשנים האחרונות מדווחים החוקרים על קשר בין חשיפה מוקדמת לחלב פרה לבין סוכרת נעורים. חוקרים במכון האמריקני לכימיה בראשות פרופ´ מרשה פ. גולדפרב, מצאו כי הקזאין (אחד מחלבוני החלב), מעורר את המערכת החיסונית של ילד שבגופו יש פוטנציאל להתפתחות סוכרת נעורים, ואז נוצרים נוגדנים ותאים כנגד החלבון הזה. למרבה הצער, הנוגדנים לא מסתפקים בתקיפת הקזאין, ותאי החיסון שבדם ילד כזה תוקפים את הלבלב – מכאן סלולה הדרך להתפתחות הסוכרת.

קבוצת אחרת של חוקרים סבורה כי בגופו של ילד בעל פוטנציאל לסוכרת נעורים קיימת תגובת נגד ל- ABBOS , שהוא חלבון זעיר (פפטיד) המהווה חלק ממרכיבי האלבומין בחלבון חלב הפרה. נוגדנים ותגובות-נגד של המערכת החיסונית כנגד ABBOS נמצאו במרבית חולי הסוכרת אך לא בילדים בריאים.

במאמר שנכתב בשנת 1996 במגזין הרפואי האמריקני היוקרתי - JAMA – (Journal of the American Medical Association) כתבו החוקרים שץ ומק’לרן על הבעיה הקשה של האמריקנים כתוצאה מסוכרת הנעורים: ´´אחד מכל 300 אמריקאים יסבול מהמחלה. הסוכרת קשורה בתחלואה ובתמותה בלתי מתקבלת על הדעת. המעמסה הכלכלית על המשפחה והחברה היא קשה. זיהוי וסילוק הגורמים האפשריים למחלה זו, תהיה להם השפעה רבה על העלייה הכלל עולמית בשכיחות סוכרת הנעורים. מספר חוקרים טוענים שהימנעות מחלב פרה יכולה לגרום לשינוי זה´´.

למען בריאות הילדים

גם גופי המחקר הקונבנציונליים כבר לא רואים בחלב הפרה "פרה קדושה". האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים הכירה בעובדה שחלב פרה אינו מתאים לתזונת תינוקות, בעקבות מסקנה זו היא פרסמה הנחיה להימנע ממתן חלב פרה לתינוקות עד גיל שנה.

חשוב להדגיש, התפרצות סוכרת נעורים מתרחשת רק בילדים בעלי מטען גנטי המתאים להתפרצות המחלה. למרות זאת, הקפדה על תזונה נכונה הכוללת בין השאר הימנעות מצריכת מוצרי חלב יכולה לחסוך את התפרצות המחלה. לאחר שהמחלה מתפרצת כבר לא ניתן להשיב את הגלגל לאחור, משום שההתפרצות מתרחשת בזמן שכ-90% מתאי הפרשת האינסולין בלבלב הרוסים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר