בקר - מתכון: חזה בקר בתנור לצד תפודים
בקר (צילום אילוסטרציה: פלאש 90)
אאא

המצרכים לחזה בקר בתנור

  • נתח חזה בקר במשקל 1.5 ק״ג
  • 2 כפות חרדל
  • 3 כפות טאריאקי
  • 3 כפות רוטב סטיה
  • כפית מחטי רוזמרין
  • מלח
  • פלפל
  • 10 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד.
  • 1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה של חזה בקר בתנור;

  • מחממים תנור ל-140 מעלות
  • מניחים את הנתח בתבנית חסינת אש.
  • בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב, ומעסים את הנתח משני צדדיו.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור לאפיה של שעתיים.
  • כשהנתח מוכן מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
  • את הרוטב שהצטבר בתבנית מעבירים לסיר קטן ומרתיחים.
  • להסמכת הרוטב מוסיפים את הקורנפלור כשהוא מהול במים, ומבשלים עד הסמכה.
  • מגישים לצד תפודים אפויים.

שבת שלום ופורים שמח

Mpinto166@gmail.com