זהירות: יוגורט דל שומן

מחקר חדש שנערך בדנמרק מעלה כי נשים שצרכו במהלך ההיריון יוגורט דל שומן בכל יום, הגדילו את הסיכון ללידת תינוק הסובל מאסתמה, או אלרגיות אחרות. המחקר המקיף נערך בקרב 70 אלף נשים דניות במשך שנים מחזק את החשיבות לתזונה נכונה והשפעתה על הילוד. כל הפרטים (בריאות)

שושי הלר | כיכר השבת |

דל בשומן מלא בסיכון: מחקר חדש בדנמרק בדק למעלה מ-70 אלף נשים וילדיהן בדנמרק, במשך שנים עד שהילדים הגיעו לגיל שבע שנים.

המחקר שפורסם ב-BBC העלה נתון מפתיע על צריכת יוגורט דל שומן במהלך ההיריון. על פי הממצאים, מי שצרכה פעם ביום יוגורט דל שומן (גם עם פירות) היתה בסיכון גבוה פי 1.6 ללדת ילד הלוקה באסתמה עד גיל שבע, יחסית לנשים שלא צרכו יוגורט דל שומן.

בנוסף קבעו החוקרים כי הילדים שנולדו לנשים אלו היו בסיכון גבוה יותר לנזלת אלרגית ולקדחת השחת. מסקנות נוספות מהמחקר הצביעו על כך שצריכת חלב במהלך ההריון אינה קשורה לסיכון מוגבר לאסתמה. לא אף זאת, צריכת חלב נמצאה כגורם מגן בפני התפתחות אסתמה אצל הילדים.

המחקר הוצג באחרונה בכנס של האיגוד האירופי לרפואת ריאות. לדברי החוקרים, נדרשים מחקרים נוספים כדי לאמת את הטענה, אך הם אכן סבורים כי היעדר חומצות שומן ביוגורטים דלי שומן, הוא הגורם לממצאים.

מסקנות המחקר מחזקות את החשיבות להרגלי התזונה של האם במהלך ההיריון, והשפעתם על התפתחות תקינה של התינוק.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר