לכבוד שבת

שילוב מנצח: מתכון לממרח חצילים ואגוזי מלך

שילוב טעמים מנצח שתתקשו להיפרד ממנו בקלות: מתכון לממרח חצילים ואגוזי מלך, טפנד רך במרקם קרמי מענג. כדאי להכין כמות גדולה לפני שבת, ולשדרג את הכריך בימי החול (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ממרח חצילים ואגוזי מלך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים
  • 2 בצלים גדולים
  • 100 גרם אגוז מלך
  • 3 ביצים קשות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת ממרח חצילים ואגוזי מלך:

רגע לפני: שילוב טעמים מנצח שתתקשו להיפרד ממנו בקלות: מתכון לממרח חצילים ואגוזי מלך, טפנד רך במרקם קרמי מענג. כדאי להכין כמות גדולה לפני שבת, ולשדרג את הכריך בימי החול.

• חותכים את החצילים לאורכם לשני חלקים שווים. זורים עליהם מלח, ומניחים אותם להגיר נוזלים במשך 30 דקות עד שעה.

• קוצצים דק את הבצלים ומטגנים על להבה נמוכה ככל הניתן, עד שהבצל הופך לשקוף ומעט זהוב.

• סוחטים את החצילים מהנוזלים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים אותם עד להשחמה.

• טוחנים קלות את אגוזי המלך במעבד מזון, או עם פטיש שניצלים. שיהיו קצוצים בגסות, אך לא יהפכו לאבקה.

• מעבדים במעבד מזון את האגוזים הקצוצים, יחד עם הבצל המטוגן, בשר החצילים - ללא הקליפה, הביצים, השמן והתיבול, עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם חלק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר