מתכון לגרטן תפוחי אדמה

מדור אוכל של כיכר השבת ממשיך לפנק אתכם במתכונים מיוחדים לקראת חג השבועות. וכעת: השפית מורן פינטו, עורכת המדור, מגישה מתכון מיוחד לגרטן תפוחי אדמה וגבינות. קליל להכנה ומשאיר טעם טוב בפה • צפו (וידאו, מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
גרטן תפוחי אדמה (צילום ועריכה: כיכר השבת)

המצרכים לגרטן תפוחי אדמה

  • 8 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק
  • 1 ליטר חלב
  • 1 שמנת מתוקה לקצפת
  • 1 כף שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום כתוש
  • 250 גר׳ גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 70 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות
  • 4 בצל ירוק פרוס דק

• הקליקו כאן וקבלו בחינם קופוני הנחה לרכישת גבינות

אופן ההכנה של גרטן תפוחי אדמה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • בתבנית חרס או פיירקס מניחים את פרוסות תפוחי האדמה צפופים אחד ליד השני, ומעל עד גובה שווה
  • בכלי מערבבים חלב, שמנת, קוביות חמאה, שום, בצל ירוק, גבינה צהובה ותיבול יחד
  • ושופכים מעל הכל.
  • אופים שעה ורבע או עד הסמכת הרוטב
  • מגישים חם.

צפו מתכונים נוספים לשבועות:

חג שמח

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר