לערבב ולשלוח לתנור: עוגת שוקולד
(צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • 4 ביצים
  • לציפוי השוקולד:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (פרווה)
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת עוגת שוקולד:

אאא

רגע לפני: השבת אוטוטו נכנסת, האורחים עוד רגע בדלת או סתם בא לכם משהו מתוק ומהיר? מתכון מעולה וקליל לעוגת שוקולד חמה וריחנית.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• בוחשים בקערה גדולה את כל החומרים, ומוסיפים בהדרגה כוס מים רותחים, עד לקבלת בלילה אחידה.

• יוצקים את התערובת לתבנית רחבה, ומכניסים לאפייה למשך 40-45 דקות. איך יודעים שהעוגה מוכנה? מחדירים קיסם והוא יוצא יבש.

• מניחים לעוגה להצטנן ומכינים את ציפוי השוקולד. שוברים את השוקולד המריר לקוביות.

• מרתיחים את השמנת בסיר, וכשעולות בועות מסירים מהאש.

• מוסיפים לסיר את קוביות השוקולד המריר, ממתינים שיימס מעט וטורפים בעזרת מטריפה ידנית עד לקבלת קרם שוקולדי אחיד.

• מצפים את העוגה בקרם ומפזרים מעל שברי אגוזים. 

אופן ההגשה: כדאי להגיש את העוגה בסמוך להכנה, ופחות מומלץ לשמור אותה במקרר. אל דאגה, היא תתחסל ברגע שתגיע לשולחן.