מה אוכלים היום?

מתכון לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה שכולם אוהבים

לסלמון המעושן יש טעם דומיננטי, אך במתכון הזה הוא משתלב נפלא עם תפוחי האדמה שהילדים לא רק יאהבו, אלא גם ייהנו ויבקשו תוספת. מניסיון • הלביבות מתאימות כארוחה או כנשנוש קליל ובריא (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה שכולם יאהבו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 200 גר' סלמון מעושן
  • 5 תפוחי אדמה בקליפה בהירה
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כף מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנת לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה:

רגע לפני: לסלמון המעושן יש טעם דומיננטי, אך במתכון הזה הוא משתלב נפלא עם תפוחי האדמה שהילדים לא רק יאהבו, אלא גם ייהנו ויבקשו תוספת. מניסיון • הלביבות מתאימות כארוחה או כנשנוש קליל ובריא.

• קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם דק באמצעות מעבד מזון או פומפייה לתוך קערה.

• קוצצים דק את הבצל ירוק ומעבירים לקערה.

• חותכים לרצועות קצרות את הסלמון ומוסיפים לקערה.

• מתבלים במלח ופלפל לבן, מוסיפים את הביצים (בסדר הזה) ומערבבים היטב הכל יחד.

• מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

• מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון חצי עמוק. כאשר השמן חם, מניחים בתוכו כף מהתערובת שבקערה, ובעזרת הכף מעצבים את הלביבה לעיגול אחיד ויפה.

אופן ההגשה: לביבות הסלמון יכולות להיות נשנוש בריא וקליל בין הארוחות או להגיע כהפתעה נחמדה ולא שגרתית בסנדוויץ' בין שני קלחי חסה ופרוסת עגבנייה.

ההמלצה שלי: הגישו לצד שמנת חמוצה וסלט ירקות עשיר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר