מתכון לרוטב עגבניות וחמאה בטעם מעודן

הגרסה המעודנת לרוטב העגבניות הרגיל: שלושה מרכיבים בלבד ויש לכם רוטב מושלם לפסטה בקלי קלות. עגבניות מגורדות, חמאה מומסת וקמצוץ שום כתוש מתאחדים לרוטב פשוט טעים. מתאים לפיצה ופסטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב עגבניות וחמאה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 עגבניות בשלות
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

1. מגרדים את העגבניות בעזרת פומפייה.

2. כותשים את שיני השום.

3. ממיסים במחבת את החמאה (כדאי לחתוך לקוביות, כדי להקל על ההמסה), מוסיפים את העגבניות והשום הכתוש, מגביהים את האש ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים כך במשך 10 דקות.

הכנת הפסטה:

5. מבשלים חצי חבילת פסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

6. בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים! ניתן לזלף מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הפסטה את לשנייה.

7. מוסיפים את הפסטה למחבת בה מתבשל הרוטב, וצורבים על אש גבוהה את הפסטה עם הרוטב במשך 3 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר