מתכון לתפוחי אדמה ועגבניות צלויים בתנור

תפוחי אדמה ועגבניות הם פשוט שידוך מתבקש ובכל וריאציה אפשרית הוא טעים כל כך. מתכון לתפוחי אדמה ועגבניות צלויים בתנור, תוספת אלגנטית ונהדרת לצד המנה העיקרית (מתכונים, אוכל)

תפוחי אדמה ועגבניות צלויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה
  • 5 עגבניות בשלות
  • עלי טימין
  • שמן זית לזילוף
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

• פורסים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל שווה, רבעים, רצועות ארוכות או פרוסות עיגולים בעובי חצי סנטימטר (תחליטו לבד אם אתם רוצים חתיכות קטנות או גדולות, רק תזכרו: יותר תפוחי אדמה - יותר אנשים מחייכים בבית).

• חותכים את העגבניות לפרוסות עגולות.

• מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את תפוחי האדמה בצורה מסודרת (אם פרסתם אותם לעיגולים, סדרו אותם צפוף, כמו רעפים).

• מעל תפוחי האדמה מסדרים את פרוסות העגבניות.

• זורים על תפוחי האדמה והעגבניות מלח, פלפל שחור ומספר כפות של עלי טימין. ומזלפים מעל את שמן זית.

• מכניסים לתנור לאפיה במשך 40 דקות, בודקים שתפוחי האדמה רכים ושחומים ומוציאים מן התנור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר