מתכון בסיסי לבצק פיצה - התוספות עליכם

אם יש תחום ידע שכל אחד חייב לגלות בו שליטה מסוימת, הוא הכנת בצק פיצה. זה פשוט, זה קל ותמיד שימושי: מתכון בסיסי לבצק פיצה - התוספות עליכם. תתפרעו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כל מה שאדם צריך לדעת: בצק פיצה בסיסי (צילום: shuttertstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית, ועוד קצת לעיבוד הבצק
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות קמח, ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
  • 1 כוס מים פושרים

אופן הכנת בצק פיצה:

רגע לפני: אם יש תחום ידע שכל אחד חייב לגלות בו שליטה מסוימת, הוא הכנת בצק פיצה. זה פשוט, זה קל ותמיד שימושי: מתכון בסיסי לבצק פיצה - התוספות עליכם. תתפרעו.

• יוצקים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה (או לקערה רגילה, אם החלטתם לעבוד ידנית), ומפזרים מעל את השמרים. משהים 5 דקות, עד שנוצר קצף.

- היזהרו ממים חמים. הם יבטלו את פעולת השמרים והבצק לא יתפח -

• מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח לתערובת השמרים, ובאטיות מתחילים לעבד יחד את החומרים, תוך כדי הוספת הקמח בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד. אפשר לעבד מעט ידנית, לקבלת כדור חלק.

• משמנים קלות את הקערה, מניחים בה את כדור הבצק, ומכסים בניילון נצמד. מניחים את הקערה באזור חמים, ומתפיחים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. כדור אחד עוטפים בניילון ומכניסים להקפאה עד 3 חודשים.

• בכדור השני משתמשים עכשיו. מרדדים לעיגול בקוטר 30 סנטימטרים, מברישים בשמן זית ומוסיפים את התוספות האהובות עליכם.

• אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות, במשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

באילו תוספות בחרתם?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר