ארוחה בסיר אחד

מתכון לתבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות

צריכים להעמיד ארוחה חמה ומשביעה אבל אין לכם זמן ועצבים לבלות את כל שעות הפנאי הלא-פנויות שלכם במטבח? זה בשבילכם: מתכון לתבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות. מנה שנראית מושקעת, ובפועל - בלי עבודה כמעט (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • חבילת קבבים מזרחיים, מופשרים
  • 5 תפוחי אדמה
  • 2 עגבניות
  • סלסלת פטריות
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת תבשיל קבב:

רגע לפני: צריכים להעמיד ארוחה חמה ומשביעה אבל אין לכם זמן ועצבים לבלות את כל שעות הפנאי הלא-פנויות שלכם במטבח? זה בשבילכם: מתכון לתבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות. מנה שנראית מושקעת, ובפועל - בלי עבודה כמעט. תכלס, ככה בדיוק אנחנו אוהבים את הבישולים שלנו.

• מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה.

• חותכים לקוביות את העגבניות.

• קוצצים את הבצלים ופורסים את שיני השום.

• מחממים את השמן בסיר סוטז' נמוך ורחב, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.

• מוסיפים את פרוסות השום ותפוחי האדמה, ומערבבים קלות.

• אחרי 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ואת הפטריות בשלמותן, ומערבבים הכל.

• מוסיפים לסיר את המים ורסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים לסיר את הקבבים (בשלמותם, או חתוכים לקוביות), מכסים ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים, משפרים תיבול ומסירים מהאש.

• מגישים עם אורז לבן או סלט ולחם טרי לניגוב הרוטב העסיסי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר