מיוחד

מתכון למרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי

ארוחת ערב חורפית, חמה, פיקנטית ומנחמת: מתכון למרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי מתובל בעדינות מרעננת שנותנת כבוד לרכיבים הטבעיים. המרק הופך למושלם אם מצמידים לו קרוסטיני בצד - כלומר טוסטים קטנים מפרוסות בגט קלויות וחמאה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות עלי מרווה טריים קצוצים
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 2 תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות תימין יבש
  • 1/8 כפית שבבי פלפל אדום
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות (עדיפות שנייה: מים)
  • 1/2 1 - 1 ק"ג דלורית
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

אופן הכנת מרק דלורית ותפוחים:

רגע לפני: ארוחת ערב חורפית, חמה, פיקנטית ומנחמת: מתכון למרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי מתובל בעדינות מרעננת שנותנת כבוד לרכיבים הטבעיים.

>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.

• מקלפים וחותכים את הדלורית לריבועים בגודל 2X2 ס"מ.

• מסירים את ליבת התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.

• קוצצים את הבצל וכותשים את השום.

• מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול ועמוק על אש בינונית. מוסיפים את עלי המרווה הקצוצים, הבצל, השום וקוביות התפוחים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים יחד במשך 7-8 דקות, או עד שהבצל רך ושקוף.

• מוסיפים לסיר את הקמח, התימין ושבבי הפלפל. מבשלים במשך דקה, ואם התערובת מתחילה להידבק לתחתית הסיר, מוסיפים כוס ציר ירקות ומערבבים.

• יוצקים לסיר את ציר הירקות הנותר, ומוסיפים את קוביות הדלורית, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים במשך 25 דקות, עד שהדלורית רכה.

• מוסיפים את החלב, הדבש ואגוז המוסקט, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות.

• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את תכולת הסיר, עד לקבלת מרקם סמיך, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

אופן ההגשה: נותנים למרק להצטנן ולהתגבש במשך 10 דקות, ויוצקים לקעריות הגשה, מפזרים מעל גרעיני דלעת, ומגישים לצד קרוסטיני - טוסטים קטנים מפרוסות בגט קלויות וחמאה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר