מה אוכלים היום?

מתכון לפלאפל אפוי - ללא טיגון

כדורים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, עשירים בעשבי תיבול שמפזרים בבית ניחוח שקשה לפספס. אמנם פלאפל 'אמיתי' מכינים מטוגן, אבל אם כבר החלטתם להכין בבית - לכו על הגרסה הבריאה שתחסוך לכם ייסורי מצפון וזמן יקר - מתכון לפלאפל אפוי - ללא טיגון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כדורי פלאפל אפויים - ללא ייסורי מצפון (צילום: Home Cooking Adventure)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 250 גרם חומוס יבש
  • 1 בצל קטן
  • 1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה - טרייה
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי (לטעם עדין יותר: פפריקה מתוקה)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2-3 כפות שמן

אופן הכנת פלאפל אפוי:

כמות לכ-20 כדורי פלאפל

1. מכינים מראש את החומוס: מעבירים את גרגרי החומוס לקערה גדולה, מכסים במים ומשרים במשך 12-24 שעות.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

3. קוצצים את הבצל ומעבירים למעבד מזון יחד עם הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצה.

4. כותשים את השום ומוסיפים למעבד המזון, יחד עם הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים גם את התבלינים, המלח והפלפל השחור, וטוחנים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לקערה גדולה.

5. מעבירים את גרגרי החומוס המושרים למעבד המזון, טוחנים למרקם גס, מוסיפים את החומוס הטחון לקערת עשבי התיבול ומערבבים היטב.

6. משמנים תבנית אפייה, יוצרים כדורים בגודל שווה מהעיסה, ומועכים אותם לקציצה שטוחה מעט. מסדרים בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן.

7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, הופכים את הכדורים ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים. ניתן לשמור במקרר או בהקפאה עד 5 ימים.

הצעת הגשה: כמובן, דוחפים בפיתה עם טחינה, ממרח חומוס, חמוצים, סלט ירקות, רוטב חריף.

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר