צפו: צה"ל מדמה חטיפת חיילים מטרמפיאדה

צה"ל מפרסם היום את הנתונים בנוגע לחיילים שנתפסו בגין "עבירות טרמפים". על פי הנתונים, חלה ירידה של כ-62 אחוזים בשנים האחרונות. צפו במבצע ל"חטיפת דמה" (צבא)

ב. ניסני | כיכר השבת |
"חטיפת הדמה" של צה"ל (צילום: דובר צה"ל)

צה"ל מפרסם היום את נתוני החיילים שנתפסו בגין "עבירת טרמפים", כאשר על פי הנתונים, חלה ירידה של כ-62 אחוזים בעבירה זו על ידי חיילי צה"ל בארבע שנים האחרונות.

על פי צה"ל, הסיבה לירידה נובעת מצעדי האכיפה של המשטרה הצבאית, לצד פעולות הסברה מצד המפקדים. "הנתונים מראים כי פעולות האכיפה של חיל המשטרה הצבאית אפקטיביות ומצמצמות את תופעת עליית החיילים על טרמפים", אמר מפקד המשטרה הצבאית בפיקוד המרכז, סא"ל ברק דנין.

בשנת 2011 ניתנו 376 דו"חות בגין עבירות טרמפים, ב-2012 ניתנו 218 דו"חות וב-2013 ניתנו 193 דו"חות. המספר הנמוך ביותר נרשם בשנת 2014, כשעד כה ניתנו בה 142 דו"חות בלבד. "ברגע שאדם הושיט יד מבחינתי הוא סכנה פוטנציאלית, מכיוון שהכוונה לעלות על טרמפ קיימת", הסביר סא"ל דנין.

בצה"ל קיימת הבנה עמוקה שאיום החטיפה הוא מרכזי ומשמעותי, ויכול להפוך לפיגוע אסטרטגי חמור ברמה מדינית. על כן, המשטרה הצבאית נוהגת לבצע מבצעי "חטיפות דמה", בשיתוף עם אגף המבצעים. המבצעים מתקיימים בשבוע מרוכז אחת לחודש, לצד פעילות שוטפת לאורך כל השנה.

"בעבר המבצעים נערכו בתדירויות נמוכות, לרוב לפני חגים גדולים", סיפר ראש ענף שיטור, סא"ל יובל שנקין. "הפעילות מצריכה משאבים רבים וצוות איכותי, מכיוון שאדם שהיה לו אומץ להושיט יד לטרמפ, יהיה לו אומץ גם להתנגד. אנו עושים זאת במטרה לסייע למפקדים למגר את תופעת הנסיעה בטרמפים".

האכיפה מתבצעת בכל המדינה, בעיקר בריכוזי חיילים - בסביבות בסיסים, בטרמפיאדות גדולות ובנתיבי נסיעה מרכזיים. על אף שהאיום קיים בכל מקום, במשטרה הצבאית מבינים כי באזור יהודה ושומרון הסיכון גדול אף יותר. תפיסה זו התחדדה ביוני האחרון עם חטיפת שלושת הנערים בצומת אלון שבות שבאזור גוש עציון.

בעקבות כך, אגף המבצעים מקצה לצורך פעילות האכיפה בפיקוד המרכז שני כלי רכב סמויים, בכל שבוע, המבצעים "חטיפות דמה". רכב אחד מסתובב לאורך כל השבוע באיו"ש, בעוד הרכב הנוסף נמצא בעורף המדינה. "אנחנו מתמקדים באיו"ש בגין הרגישות שבגזרה והממשקים עם האוכלוסייה הפלסטינית", הסביר סא"ל דנין. "באזור זה יכולת גבוהה יותר לממש את איום החטיפה".

על אף הירידה במספרים - חיילים עדיין עולים על טרמפים. "ציפינו שלאחר חטיפת הנערים תהיה נקודת מפנה אצל החיילים, שתחלחל ההבנה כי אם חטפו אזרחים קל וחומר יחטפו חיילים, שהם נכס אסטרטגי 'נחשק' יותר", סיפר מפקד בסיס משטרה צבאית ירושלים ואיו"ש, סרן רן מלכה, במבצע חטיפות דמה בחודש שעבר. "לצערנו לא כל החיילים לומדים, ויש כאלה שממשיכים לתפוס טרמפים. לכן האכיפה שלנו מאוד חשובה ואפקטיבית, בכדי למנוע את המקרים הבאים".

לדבריו, "הפיתויים הם גדולים, אבל הסכנות פה גדולות בהרבה - חייל שיעלה על רכב יכול למצוא את עצמו תוך דקות ספורות בתוך כפר ערבי עוין".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר