מיוחד לשבת

מנה לשבת: פילה בקר ברוטב פירות ומחית ארטישוק

למשקיעים: מנת בשר מיוחדת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת של טעם וצבע: מתכון להכנת פילה בקר על מצע מחית ארטישוק ברוטב פירות אדום מרענן (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פילה בקר ברוטב פירות מרענן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקשה
בשרי

רכיבים

  • 6 פילה בקר כל נתח 150 גרם
  • מלח גס לפיזור
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • לרוטב הפירות:
  • 4 אגסים גדולים
  • 1/2 כוס פירות יער מופשרים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוס יין אדום
  • למחית:
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי / תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנת פילה בקר ברוטב:

רגע לפני: מנת בשר מיוחדת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת של טעם וצבע: מתכון להכנת פילה בקר על מצע מחית ארטישוק ברוטב פירות אדום מרענן.

• מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומניחים בצד שייספגו הטעמים, ובמקביל, מכינים את רוטב הפירות.

• חותכים לקוביות את האגסים ומכניסים לסיר יחד עם הפירות, הסוכר, מקל הווניל, מקל הקינמון והיין. מבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה, עד לקבלת מרקם רך ומרקחתי.

• מקלפים את הארטישוק או תפוחי האדמה ומבשלים בסיר מלא מים, עד לריכוך מלא. מסננים מהמים, מוסיפים מעט שמן זית ומלח ומועכים למחית קטיפתית.

• חוזרים לבשר: משמנים מחבת פסים כבדה וצורבים עליה את נתחי הבקר במשך 3-4 דקות מכל צד.

• מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות ואופים בו את הבקר במשך 7 דקות עד לקבלת גוון שחום עמוק.

אופן ההגשה: מניחים מצע עדין של מחית ארטישוק, עליו את פילה הבשר ולבסוף יוצקים את רוטב הפירות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר