רכיבים
- 1/2 2 כוסות קמח
- 226 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- לקישוט: זיגוג רויאל אייסינג + צבעי מאכל (ניתן להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפייה)
אופן הכנת שיפודי עוגיות בצורת פירות:
רגע לפני: כמה היינו רוצים שהילדים ינשנשו רק פירות, אבל חופש עכשיו ומותר להתגמש. הנה חטיף קיץ מושלם ושעת יצירה לכל המשפחה: מתכון לעוגיות על שיפודים בצורת פירות של האמנית ויקי ליו.
ציוד נדרש: קיסמים, שיפודים
כמות ל-16-18 שיפודים, 5 עוגיות על כל אחד
• משרים את השיפודים במים 30 דקות לפני האפייה.
• במערבל חשמלי, טורפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים עד לאיחוד. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה, עד שמתגבש בצק.
• מחלקים את הבצק לשני כדורים שטוחים, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
• מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מרדדים את הבצק לעלה בעובי סנטימטר וחצי, וקורצים את ה"פירות" בטכניקות הבאות:
תות - חותכן עוגיות בצורת תות.
אבטיח - חותכים עיגול גדול לרבעים.
תפוז - חותכים עיגול בינוני לחצי.
קיווי - חותכים עיכול קטן לחצי.
אננס - חותכן מרובע קטן.
• בעדינות משחילים עד 5 עוגיות על שיפוד, במרווח של 2 ס"מ בין כל עוגייה.
• מסדרים את השיפודים בתבנית, ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהעוגיות משחימות בקצוות. פקחו עין!
• לציפוי העוגיות: מערבבים צבעי מאכל עם הרויאל אייסינג, ומקשטים באופן הבא: קודם משרטטים מסגרת ואחר כך ממלאים את הפנים. נעזרים בקיסם כדי ליצור את הפרטים הקטנים.
צפו בסרטון הבא שמדגים איך לעשות את זה נכון: