מה אוכלים היום?

מתכון למרק עגבניות עם כרוב ושעועית שיש בו הכל

וב"הכל" אנחנו מתכוונים להמון סיבים תזונתיים, ברזל, ויטמינים וחלבון, למרק פרווה לגמרי שמשביע כמו בשר ואפשר להכין כמות גדולה מראש, להקפיא ולחמם בכל זמן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ראש כרוב, פרוס דק
  • 400 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
  • 226 גרם רוטב עגבניות מוכן
  • 5 כוסות מרק ירקות צח או מים + מעט אבקת מרק
  • 425 גרם שעועית לבנה מבושלת קפואה, מופשרת

אופן הכנת מרק עגבניות עם כרוב ושעועית לבנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 5 דקות. מוסיפים את הגזר והשום ומתבלים בכוסברה, פפריקה, אורגנו ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל יחד ומבשלים במשך 5 דקות.

2. מוסיפים לסיר את פרוסות הכרוב, ומערבבים לשילוב מלא.

3. יוצקים לסיר את קוביות העגבניות יחד עם המיץ, רוטב העגבניות ומרק הירקות. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהכרוב רך.

4. מוסיפים לסיר את השעועית, מבשלים במשך 5 דקות ומסירים מהאש. מגישים חם, כמובן.

ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד חודש (לפני שמעבירים להקפאה, חשוב לוודא שהמרק בטמפרטורת החדר).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר