ילדים רבים מפתחים אלרגיה למוצרי חלב או במקרה הטוב יש את הילדים שלא אוהבים חלב בכלל. בבית הספר לחקלאות של האוניברסיטה העברית, ובשיתוף בית החולים אסף הרופא נערך מחקר ע"י החוקרת ד"ר טלי סיני ונמצא כי: ילדים שנמענים משתיית חלב ומצריכת מוצרי חלב, יהיו נמוכים יותר. היא הקבילה מחקרים מהעולם ומחקרים קודמים שעסקו בתחום וביססה את מסקנתה: שילדים האלרגיים לחלב, סובלים יותר מבעיות גדילה ועיכוב בהתפתחות.

לפי ממצאי המחקר שבו השתתפו 100 נבדקים בני 20, שזהו הגיל שבו מפסיקים לגבוה. חלק מהנבדקים היו אלרגיים וחלקם לא. טוענת ד"ר סיני, ממצאים שנבדקו במחקר זה נמצאו אמינים, חד משמעית אלו שלא צרכו חלב ניצפו כנמוכים יותר בממוצע בבגרותם מהקבוצה שצרכה חלב.

נתון נוסף שניבדק הוא: הורים ששתו חלב ולהם ילדים האלרגיים לחלב, נמצאו אף הם גבוהים ב- 4 סנטימטרים יותר בממוצע מילדיהם. חלק מהילדים שלא שתו חלב והשתתפו במחקר היו אף נמוכים ב- 10 סנטימטרים מהוריהם. לפי תוצאות המחקר יש לייחס את הגובה לשתיית חלב בילדות, לדבריה של ד"ר טלי סיני: "חלב הינו מקור חשוב לאנרגיה, נמצא בו חלבון באיכות ביולוגית גבוהה, ומכיל חומצות שומן חיוניות, בתוספת וויטמינים ומינרלים - המרוכזים כולם במנת מזון אחת. ילדים שאינם צורכים חלב צריכים למצוא דרך להשלים את החסכים התזונתיים כדי למנוע בעיות בגדילה"

ההמלצה על תוספים משלימים במידה וילדים אלרגיים לחלב או שאינם חובבי מוצרי חלב: חלבונים, אבץ, ויטמינים ומינרלים המצויים בפירות ירקות, כגון: ברוקולי, שקדים, אגוזים , אבוקדו ועוד תוספי תזונה מתאימים.

]]>