איך את בוחרת את דגני הבוקר שלך?

בכל פעם שאני מסתובבת ברשתות המזון השונות, אני מתפעלת מההיצע הרחב של המוצרים שעונים לשם "דגני בוקר", מהו המזון הזה? כיצד הוא זכה לשם כה משמעותי? והאם באמת ניתן לתת אותו בלב שקט לילד בתור ארוחת בוקר? הדיאטנית קרן הוד מנסה לערוך מעט סדר בחגיגה הססגונית והמגוונת הזו

מיכל סגל | כיכר השבת |
על מנת שלא לפול ברשתות הפרסומים ושיטות השיווק למיניהן, ממליצה קרן לשים לב לרשימת הרכיבים וטבלאות הערכים התזונתיים, על פי הסעיפים כדלהלן:

1. דגנים מלאים

דגני בוקר המומלצים הם אלו המבוססים על דגנים מלאים, יש להעדיף דגני בוקר שהמרכיב הראשון ברשימת הרכיבים הוא הוא חיטה מלאה, שכוללת את שלושת מרכיבי החיטה – עמילן, סיבים ונבט , יש להיזהר לא לבלבל בין המרכיבים "חיטה מלאה" ו "קמח חיטה מלאה" או "סובין חיטה" חיטה מלאה מהווה דגן מלא, בעוד סובין החיטה או קמח חיטה מלאה, אינם מהווים דגן מלא.‬

2. סוכר

יש להקפיד על בחירת דגני בוקר המכילים כמות מופחתת של סוכר, ניתן לאמוד את כמות הסוכר לפי מיקומו של הרכיב "סוכר" ברשימת הרכיבים של המוצר, כמו כן, ישנם מוצרים שברשימת הערכים התזונתיים מפורט כמה אחוז מסך הפחמימות מהווה הסוכר, יש להקפיד שהאחוז יהיה כמובן נמוך ככל האפשר.

3. ממתיקים המלאכותיים

יש לזכור שהממתיקים המלאכותיים (כגון סוכלרוז, אספרטיים וכד') מזיקים לגוף, כמו כן, הממתיקים הכוהליים כמו סורביטול, מלטיטול וכו', עלולים לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, לכם יש להקפיד לצרוך אותם במתינות.

4. ויטמינים ומינרלים

ישנם דגני בוקר רבים שעל אריזתם מתנוססת בגאווה רשימה ארוכה של ויטמינים ומינרלים, הרשימה אמנם קיימת בתוך המוצר, אך יחד עם זאת יש לזכור שאין ערך לוויטמין כשאין לו יכולת להיספג בגוף , ספיגת הוויטמינים תלויה בהרכב ובאינטראקציה של מכלול החומרים בעת האכילה, כך למשל, ספיגת הברזל שנמצא בדגן מעוכבת על ידי הסידן שנמצא בחלב שמתלווה אל דגני הבוקר, באופן זהה, גם הקופאין שנמצא בעיקר בדגנים בטעמי השוקולד, מעכב את ספיגת הברזל, לכן אין למצוא ברשימת הוויטמינים ערך מוסף כלשהו לטובת הדגן המתפאר ברשימה זו

5. שומן רווי ושומן מוקשה

על אף שדגני הבוקר אינם מכילים אחוזי שומן גבוהים, מומלץ לבחור את המוצר המכיל אחוזי שומן רווי ושומן מוקשה נמוכים, מתוך סך השומן כולו

6. נתרן

ישנם דגני בוקר המכילים כמות לא מבוטלת של נתרן (מלח) מומלץ לבחור את דגני הבוקר המכילים את כמות הנתרן הנמוכה ביותר.

7. צבע מאכל

מומלץ להימנע מבחירת דגני בוקר המכילים צבעי מאכל, בעיקר צבעי מאכל מלאכותיים.

8. קלוריות

דגני בוקר המכילים שוקולד או פיצוחים הופכים לעתירי קלוריות בלי ערך מוסף תזונתי, על מנת לחסוך בקלוריות מיותרות מומלץ להימנע מדגנים שכאלו, לעומת זאת דגנים המכילים פירות יבשים למיניהם, לעיתים כן מהווים יתרון תזונתי, אך שומרי המשקל עדיין צריכים להישמר, גם בדגנים אלו ישנו ערך קלורי לא מבוטל.

9. ארוחה מאוזנת

יש לזכור שארוחה של דגני בוקר עם חלב מהווה ארוחה מאוזנת, הדגן מספק את הפחמימה והחלב מספק את הסידן והחלבון, וכך מתקבלת ארוחה מאוזנת המכילה פחמימות וחלבונים

10. מינון

גם כשמצאתם את הדגן האידיאלי, חובה להקפיד על מינון נכון, יש לזכור שאכילה מפורזת מזיקה גם כאשר המזון הינו בריא ובעל ערך תזונתי. "כל יתר דגני הבוקר שאינם עונים לקריטריונים הנ"ל, מותרים לאכילה כמובן, ובמקרים מסוימים הם עדיפים על פני נשנושים אחרים, כל עוד הם נשארים בגדר ממתק או נשנוש קל, ולא בתור ארוחה" מסכמת הדיאטנית קרן הוד.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית