חם בחוץ סלט בפנים: הבלקן משודרג ל-4 סועדים

כשבחוץ לוהט והילדים בבית, את מתלבטת מה להכין להם לאכול כי הם 'כל הזמן רעבים'. סלט בלקן יכול להיות פתרון קליל וטעים ויש גם שדרוגים מעניינים (מדור אוכל mame)

אוכלים את הבלקן היום!
מרכיבים:

1/2 קוביה גבינה בולגרית/פטה
זעתר
שמן זית

לקרוטוני טוסט

1 יח' בייגל טוסט ללא חור(אפשר גם מג'בטה או כל לחם אחר שאתם אוהבים שמתאים לטוסט)
2 כפות פסטו
3 פרוסות גבינה צהובה מהסוג שאוהבים
כף חמאה
1/2 כפית שום כתוש

מעט עשבי תיבול קצוצים - שמיר/פטרוזיליה

ויניגרט הדרים - כ500 מ"ל

1 יח' תפוז, סחוט למיץ
100 מ"ל מיץ לימון, סחוט
כף חרדל גרגרים
כף חרדל חלק
3 כפות סילן
מלח
פלפל שחור גרוס
200 מ"ל שמן זית

מערבבים בקערת ערבוב את כל המרכיבים פרט לשמן הזית
כשהתערובת אחידה מזלפים פנימה, תו"כ טריפה, את שמן הזית.
מעבירים לבקבוק לחיץ. לפני תיבול הסלט לערבב היטב.

לתערובת הסלט

150 גרם תערובת עלים ירוקים(חסה / אייסברג / עלי בייבי)
10 יח' עגבניות שרי, חצויות
10 יח' זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
1/2 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות
1 יח' מלפפון ירוק, פרוס לפרוסות דקות
1 יח' גזר, קלוף וחתוך למקלונים דקים(או ז'וליאנים)
100 מ"ל רוטב ויניגרט הדרים

הכנת הסלט :

מכינים טוסט במילוי פסטו וגבינה צהובה ומכניסים לטוסטר, כשהטוסט מוכן מוציאים לקרש חיתוך וחותכים לקוביות בינוניות.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ועשבי התיבול ומוסיפים מעל מלח גס, מוסיפים את קוביות הטוסט ומערבבים קלות.

בקערת עירבוב שמים את מרכיבי הסלט, מעליהם את הרוטב ומערבבים.
מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מעל מניחים את קוביות הטוסט בחמאת שום.

מעל מגרדים את הגבינה הבולגרית ומעל זורים זעתר ושמן זית.

טיפ חשוב - במידה ולא אוכלים מיד את הסלט, עדיף לחכות עם התיבול ובניית הסלט כמה שיותר קרוב למועד הארוחה, על מנת שנשמור על נפח הסלט והוא לא "יפול".

מגישים מיד לשולחן.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית