אאא

במטרה לתמוך במדיניות פתיחת שוק הבשר לייבוא, מאריכה ישראל את חיי המדף של בשר טרי לעד 85 ימים.

שר החקלאות אורי אריאל הגיע להבנות עם משרד הבריאות על מתן אפשרות תוך עמידה בתנאים להארכת תוקף חיי המדף המקסימליים של בשר מצונן שנשמר בוואקום, מ-45 ימים ל-85 יום. המהלך, פותח לראשונה יבוא ימי של בשר מצונן ממדינות כמו ארה"ב, ברזיל, ארגנטינה, אוסטרליה ודרום אפריקה אשר עד היום התאפשר לייבא מהן בהובלה ימית רק בשר קפוא בשל מגבלות התוקף המקסימלי של חיי המדף שעמד עד כה על 45 ימים בלבד.

במשרד החקלאות מעריכים כי מהלך זה יביא להגברת התחרות ולהורדת המחיר לצרכן, באמצעות הגדלת הכדאיות ליבואנים לייבא בשר מצונן.

מהלך זה מהווה המשך ישיר ל"דוח בחינת ענף הבקר", אשר פורסם על ידי רשות ההגבלים העסקיים בשנת 2016, והעלה כי קיים צורך בהגברת התחרות בענף הבשר בישראל. בנוסף, מהלך זה מצטרף למהלכים נוספים שנעשו בתחום היבוא של בשר טרי, ביניהם: הסמכת מערך הפיקוח הווטרינרי במדינות המאושרות לייצא לישראל, בהתאם לדרישות קפדניות של משרד החקלאות הישראלי, כפי שנהוג במדינות מפותחות אחרות.

כבר היום, לאור פתיחת הייבוא, ניתן לראות כי קיימת ירידה משמעותית במחירי הבשר המצונן שנעה בין 7% ל-17%, למרות עלייה בביקוש לבשר מצונן. ירידה זו מתבטאת בחיסכון בהוצאות משקי הבית בישראל על בשר בשנה המוערך בכ-170 מיליון שקל בשנה.