מתכון לסלט בטטה עם תירס וגבינת פטה

סלט בטטה עם תירס וגבינת פטה - חגיגה של טעמים ומרקמים שהופכים את כל העסק הזה לממכר ברגע, וללא ספק תכינו אותו שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 3 קלחי תירס
  • 1/2 כוס פטה מפוררת
  • שמיר טרי

לרוטב ויניגרט לימון:

  • 1 לימון, סחוט
  • 2 כפיות חומץ בן יין לבן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים פלנצ'ה או מנגל חשמלי לחום בינוני-גבוה.

2. בקערה בינונית, מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן הזית, המלח והפלפל.

3. חותכים 4 ריבועים של נייר כסף בגודל 40 ס"מ כל אחד. מחלקים את קוביות הבטטה בין 4 הריבועים, ועוטפים היטב, כך שיתקבלו 4 "חבילות" סגורות.

4. מניחים את 4 החבילות על הפלנצ'ה / המנגל, מכסים וצולים במשך 7-8 דקות מכל צד, עד שהבטטות רכות. בזהירות, מעבירים את קוביות הבטטה לקערה.

5. מברישים את התירס בשמן, וצולים על הגריל החם עד להשחמה יפה. מוציאים, ומפרידים את גרגרי התירס מהקלחים לתוך קערת הבטטות.

6. מוסיפים את הפטה והשמיר ומערבבים.

7. בכלי נפרד, מערבבים היטב את כל מרכיבי הוויניגרט, ויוצקים על הסלט. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר