מה אוכלים היום?

מתכון לצ'ימיצ'נגה: אגרול מקסיקני ענק במילוי תערובת בשר פיקנטית

כשמדברים על ארוחות קיץ שמחות שיעיפו את כולם, יש מצב שהמקסיקנים הבינו דבר או שניים ראשונים. מורן פינטו עם מתכון לצ'ימיצ'נגה - טורטייה רכה שהופכת לאגרול ענק ממולא בתערובת בשר פיקנטית ומטוגן בשמן עמוק (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
צ'ימיצ'נגה. אגרול מקסיקני ענק ומושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 טורטיות, חצויות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק דק
  • 2 גזרים, מגורדים
  • 1/2 כוס רוטב ברביקיו
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן
  • 2 אבוקדו, חתוכים לקוביות
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. במחבת, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את הבשר ומפוררים במזלג תוך כדי הטיגון. מוסיפים את הגזר ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. יוצקים על הכל את רוטב הברביקיו, מערבבים היטב יחד ומסירים מהאש.

4. בערבוב עדין, מוסיפים לתערובת הבשר את קוביות האבוקדו.

5. בצלוחית קטנה מערבבים קמח (מנופה) ומים ביחס ליצירת "דבק".

6. מניחים את חצאי הטורטיות, כך שהצד העגול למטה והחלק הישר (החתוך) למעלה. מקפלים למרכז את הצד הימני ואז את הצד השמאלי כך שיתקבל קונוס.

7. ממלאים את הקונוסים בתערובת הבשר והאבוקדו, מורחים מה"דבק" בשולי כל קונוס ומהדקים את הפתח לסגירה.

8. כשהשמן לטיגון חם מאוד, מורידים לתוכו את המשולשים עד להזהבה יפה מכל צד. מגישים חם עם רוטב ברביקיו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר