נשארים בבית: מתכונים לתוספת קלילה

קבלו שני מתכונים שכל אחד יכול ברגע להכין. מתכון לקוסקוס רויאל מדוד בן שמחון, ומתכון לסלט טבולה פתיתים קליל. קליל כבר אמרנו? (אוכל, שיווקי)

קוסקוס וסלט טבולה פתיתים. (צילום: שרית גפן, )

סלט טבולה פתיתים קליל

כשמתחשק משהו קליל, כשלא רוצים לעמוד הרבה זמן במטבח, אחרי שאכלנו המון, זה הזמן להכין סלט טבולה בריא, מרענן ומחזק

4 מנות

רשימת המצרכים:

לסלט:

1/2 חבילת פתיתים אסם

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור נענע

1 צרור כוסברה

3 גבעולי סלרי

1/2 כוס חמוציות מיובשות

1 חופן שקדים מולבנים (מושחמים במחבת)

לרוטב:

מיץ מחצי לימון

שמן זית לפי הטעם

מלח

הכנה:

מבשלים את הפתיתים עד ריכוך במים. מסננים ומצננים אותם.

קוצצים את כל הירוקים ומניחים בקערה, מוסיפים את הפתיתים, החמוציות והשקדים.

מוסיפים מלח, שמן ולימון ומערבבים היטב.

צילום: שרית גופן | סטיילינג והכנה: ענת לבל

קוסקוס רויאל – דודו בן שמחון

מנה עדינה ומלכותית של קוסקוס ומרק עם המון ירקות, גרגירי חומוס ותיבול מתקתק

8 מנות

רשימת המצרכים:

2 שקיות קוסקוס אסם

לירקות:

2 גזרים פרוסים למקלות ארוכים

2 קישואים פרוסים למטבעות

4 חתיכות דלעת

2 בטטות חתוכות לפלחים

1 כרוב קטן חתוך לרבעים

4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות

1 צרור עלי סלרי

1 ראש סלרי חתוך למקלות

1 כוס גרגירי חומוס מושרים

לתיבול:

1 כף קינמון

1 מקל קינמון

5 כפות סוכר

1 כוס צימוקים

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף אסם

4 שזיפים מיובשים

מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות בגב האריזה, מכסים במגבת ומניחים בצד.

מסדרים את הירקות בסיר ומפזרים מעליהם את התבלינים, הצימוקים, גרגירי החומוס והשזיפים.

מכסים במים ומביאים לרתיחה כ - 10 דקות.

מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי עד התרככות הירקות.

מסדרים את הקוסקוס בקערת הגשה עמוקה, יוצרים במרכז גומה ומסדרים בה את הירקות, גרגירי החומוס והרוטב.

צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל | הכנה: בת חן דיאמנט

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר