מיוחד לראש השנה

מתכון לסופריטו בשר ראש ארומטי של השף אלי מנחם

נתחי בשר ותפוחי אדמה שנצלו לאט עם הרבה שום שעוטף את התבשיל בארומה ממכרת. שנהיה לראש ולא לזנב - ככה עושים את זה נכון (מתכונים לראש השנה)

סופריטו בשר ראש ארומטי ועסיסי (צילום: רודריגז)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר ראש
  • מעט פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • שמן קנולה
  • 1 בצל קטן, חתוך גס
  • 20 שיני שום טריות
  • 20 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
  • 2-3 שורשי ארטישוק ירושלמי, מקולפים
  • מעט כורכום
  • מעט כמון
  • מלח
  • מעט אבקת מרק עוף
  • להגשה: חופן כוסברה ושמיר קצוצים

אופן ההכנה:

1. בסיר מלא מים מבשלים את הבשר עם הפלפל האנגלי ועלי הדפנה במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה. בתום הבישול, מוציאים את הבשר מהסיר, מצננים וחותכים לקוביות גדולות.

2. בסיר נפרד, מחממים את השמן, ומקפיצים את הבצל ושיני השום. לאחר 2-3 דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה ואת שורשי הארטישוק בשלמותם. מתבלים במעט כורכום וכמון ומערבבים.

3. מוסיפים מים עד גובה הירקות ומתבלים במלח ומעט אבקת מרק עוף.

4. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הקטנה יותר ומבשלים במשך שעה.

5. לפני ההגשה מוסיפים לתבשיל כוסברה ושמיר קצוצים ומגישים בכלי מרשים ומכובד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר