מיוחד לסוכות

מתכון לעוף שלם ממולא בתערובת בורגול וחמוציות של מורן פינטו

השפית מורן פינטו עם מנה יפהפייה להכנה שתוציא אתכם משקיענים נורא, מאלה שעושים קסמים במטבח - אבל הסוד יישאר בינינו: תכל'ס, לא מסובך בכלל להכין אותה. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לסוכות, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף שלם ממולא בתערובת בורגול וחמוציות (צילום: שי איפגן)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 עוף שלם ללא עצמות (בקשו מהקצב לעשות את זה בשבילכם)
  • 2 כוסות בורגול מושרה במי ברז במשך 30 דקות ומסונן במסננת דקה
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות / צימוקים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובש
  • 4 שיני שום, קצוצות
לציפוי העוף:
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את הבורגול המסונן והחמוציות, מתבלים במלח, פלפל שחור, שבבי צ'ילי, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב.

2. מניחים את העוף על צלחת שטוחה וגדולה, ממלאים אותו בתערובת הבורגול, וסוגרים את הפתח בעזרת ירכי העוף.

3. בעזרת חוט שפגט, קושרים את העוף כדי שלא ייפתח ויתפרק. מבצעים 3 קשירות - בהתחלה, באמצע ובסוף העוף.

4. בזהירות, מעבירים את העוף לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. יוצקים על העוף את השמן ורכז הרימונים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי, עד שמתקבל עוף בגוון שחום יפה, עסיסי ורך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר