באנו לשדרג

מתכון לאורז עם לימון - הגרסה היוונית לפילאף

פילאף הוא תבשיל אורז עם הרבה וריאציות ממקורות מגוונים, אך הגרסה היוונית לאורז שבתבשיל שיחקה אותה בענק: מתכון לאורז בארומה לימונית עם נגיעות שמיר ופטרוזיליה שפשוט תרצו להגיש עם כל דבר! ויש גם גרסה חלבית למי שלא מפחד, ובכן, מאורז חלבי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אורז עם לימון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל, קצוץ
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף שמיר טרי קצוץ או 1 כפית שמיר מיובש
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה או 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית כמון
תוספות אופציונליות:
  • 15-30 גרם חמאה / מחמאה
  • 1/4 כוס גבינת פטה
  • מיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים את הבצל במשך כ-5 דקות, עד לריכוך.

2. מוסיפים את האורז, השום והלימון ומבשלים עוד דקה.

3. מוסיפים את ציר המרק, המים, מיץ הלימון, עשבי התיבול והתבלינים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 12-15 דקות או עד שכל הנוזלים בסיר מתאדים והאורז רך. מערבבים אחרי 8 דקות מרגע הבישול. אם האורז עדיין לא רך, מוסיפים עוד קצת נוזלים וממשיכים לבשל.

4. לאחר שהנוזלים התאדו והאורז רך, מסירים מהאש מערבבים, משאירים את הסיר סגור ונותנים לו לשבת 10 דקות.

5. טועמים, ואם רוצים, מוסיפים 1-2 כפות מיץ לימון ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור.
אופציונלי: מערבבים פנימה (לתוך הסיר או אחרי ההגשה) את החמאה והפטה ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר