לכבוד שבת

מתכון לדג בס ברוטב עגבניות עם זיתים וצלפים בנוסח פרובנס

פילטים עסיסיים ובשרניים עטופים ברוטב עגבניות, זיתים, שום וצלפים ממש כמו בפְּרוֹבַאנְס שבדרום צרפת. מנת פתיחה מהירה וקלה לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |

20 דקות זמן הכנה ובישול | 4 מנות

מרכיבים:

4 פילטים של בס במשקל 170 גרם כל אחד עם עור

מלח ים

תערובת עשבי תיבול דה פרובנס (אופציונלי)

1 כף חרדל דיז'ון

3 עגבניות, חתוכות לקוביות

1/3 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס

1 כף צלפים

1 שום שן, כתושה

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בן יין לבן

חופן פטרוזיליה / תימין / עירית קצוצים - או תערובת של שלושתם

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור על מצב גריל.

2. שוטפים את הפילטים במים קרים, מייבשים במגבת נייר ומסדרים אותם בתבנית אפייה. מתבלים במלח ותערובת דה פרובנס ומורחים מעל את את החרדל.

3. בקערה בינונית, מערבבים את העגבניות, הזיתים, הצלפים, השום, שמן הזית, החומץ ו-1/2 1 כפיות מלח ומניחים את התערובת על הדגים.

3. אופים את הדגים במשך 10 דקות ובאמצע האפייה מסובבים את התבנית. שימו לב שבמצב הגריל הדגים ייצלו מהר יותר ועלולים להישרף אם לא תוציאו אותם בזמן. לפני ההגשה, מפזרים מעל את תערובת עשבי התיבול.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר