מה אוכלים היום?

מתכון לשווארמה ביתית טעימה

אחת הדרכים הכיפיות לרענן את מערכת היחסים שלנו עם העוף על שלל חלקיו היא להכין שווארמה עסיסית וטעימה תוצרת בית שלא נופלת בטעמה מהדוכנים שם בחוץ ואף מתעלה עליהם בקטגורית הבריאות. מוכנים? אנחנו יוצאים לדרך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שווארמה ביתית טעימה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם פרגית עוף, חתוכה לרצועות דקות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • גרידת קליפה (אופציונלי) ומיץ מ-1 לימון
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל המרכיבים, מלבד רצועות העוף, לקבלת מרינדה.

2. מניחים את רצועות העוף בשקית גדולה ויוצקים פנימה את המרינדה. סוגרים היטב את השקית ומנערים. מניחים בצד למשך 30-60 דקות.

3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוציאים את העוף מהמרינדה, ומטגנים עד להשחמה טובה במשך כ-4 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת וקוצצים את הרצועות לגודל ביס.

מגלגלים בלאפה או ממלאים בפיתה עם ממרחים וירקות אהובים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר