מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בטטות ובצל בציפוי כרובית מוקפצת

בצל מטוגן, תפוחי אדמה, בטטות ומעל - כרובית שהוקפצה בשום ושמן זית. כל אלו יגרמו לכם לחתוך פרוסה מהפשטידה הזו ואז רק תיישרו פה ועוד קצת שם - והסוף ידוע מראש (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
פשטידת תפוחי אדמה עם בטטה ובצל בציפוי כרובית מוקפצת (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקות
  • 5 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 3 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 3 כוסות כרובית חתוכה לפרוסות רחבות
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 6 ביצים, טרופות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • מעט שמן לטיגון הבצל
  • מעט שמן זית לטיגון הכרובית

אופן ההכנה:

1. במחבת, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה עם הבטטות, הבצל המטוגן (יחד עם השמן שבמחבת). מוסיפים את הפטרוזיליה והביצים, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור, ממשיכים לערבב לשילוב מלא ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים את פרוסות הכרובית עם השום במשך 3-4 דקות ומניחים על התערובת שבתבנית.

4. מכסים את התבנית ואופים במשך שעה 75-90 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מסירים את הכיסוי מהתבנית, בודקים שהירקות רכים ואופים במשך 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר