באנו לעזור

מתכון ללחם שום ב-15 דקות - הגרסה לעצלנים

אם אתם חדשים ומהססים במטבח, נטולי זמן או סתם עצלנים, הנה דרך מהירה במיוחד להכנת לחם שום מופלא, כזאת שמונעת אסונות טרגיים כמו עיסוק ארוך בבצק הלחם כדי לגלות אחרי האפייה שהשום נשרף והרס הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לחם שום מהיר הכנה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כיכר לחם מלבנית ושטוחה, באורך של כ-35 ס"מ ובעובי 4-5 ס"מ*
  • 125 גרם חמאה מלוחה או חמאה לא מלוחה + 3/4 כפית מלח
  • 3 שיני שום קצוצות דק מאוד בסכין בלבד, אחרת השום יישרף
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)

אופן ההכנה:

*אם אתם לא מוצאים לחם מלבני שטוח, ניתן להשתמש בפרוסות לחם עבות.

1. מחממים גריל חשמלי לחום בינוני וממיסים את החמאה בסיר קטן על אש גבוהה-בינונית.

2. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים עד שהשום מקבל גוון זהוב בהיר והמלח נמס. מסירים מיד מהאש ומניחים בצד למשך 5 דקות כדי שטעם השום ייספג היטב בחמאה.

3. חוצים לרוחב את הלחם ומברישים מחצית מתערובת החמאה והשום על שני החלקים החצויים של הלחם - הצד החתוך, ומברישים מעט גם בצד השני - החלק "הקשה". מסירים את פיסות השום, כך שכרגע רק הטעם של השום שנספג בחמאה יעשה את העבודה.

4. מניחים את שני חצאי הלחם על הגריל כשהצד החתוך כלפי מטה ואופים במשך 3-5 דקות, עד שהקצוות פריכים. הופכים את חצאי הלחם, מסירים פיסות שום שרופות, אם יש, ויוצקים מעל את יתרת תערובת החמאה. לאחר 3 דקות, כשהחלק התחתון ("הקשה") של הלחמים נהיה פריך. מוציאים, מפזרים מעל פטרוזיליה, פורסים ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר