מה אוכלים היום?

מתכון לאורז אדום בסגנון מקסיקני תוך 20 דקות

אם אורז הוא התוספת הקבועה שלכם לכל עיקרית, וגם אם לא, אתם חייבים לנסות את הגרסה המקסיקנית הזו: מתכון לאורז אדום פיקנטי וממכר שלא תצליחו להפסיק לאכול. טיפ: השתמשו באורז "ארוך" - פרסי או תאילנדי - כדי לקבל מנה אוורירית יותר ולא באורז בסמטי או יסמין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אורז אדום בסגנון מקסיקני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתוש
  • 1/2 בצל לבן קטן, קצוץ דק
  • 1 כוס אורז לבן פרסי או תאילנדי, לא מבושל
  • 3/4 1 כוסות ציר מרק ירקות או מרק עוף
  • 1/2 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 פלפל ירוק חריף שלם (אופציונלי)
  • 1 גבעול כוסברה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את השום, מערבבים קלות ואז מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות (לפני שהם מזהיבים-משחימים).

2. מוסיפים את האורז, המרק, המלח ורסק העגבניות ומערבבים עד להמסת הרסק.

3. מוסיפים את הפלפל החריף והכוסברה בשלמותם, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר ומבשלים במשך 15 דקות כשהסיר מכוסה עד שכל הנוזלים נספגים (מטים את הסיר כדי לוודא זאת). מסירים מהאש, משאירים את הסיר סגור ונותנים לאורז לנוח במשך 10 דקות (חובה!). מערבבים קלות עם מזלג ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר