ראש השנה

מתכון לסלט עדשים שחורות עם גרגרי רימון ותמרים ברוטב דבש עדין

השפית מורן פינטו עם מתכון לסלט אלגנטי שמאגד בתוכו כמעט את כל הסימנים של סדר ראש השנה - והתוצאה נהדרת ומקורית. מנת פתיחה יפה שלא תישאר הרבה זמן על השולחן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט עדשים שחורות, רימון ותמרים ברוטב דבש עדין (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס עדשים שחורות (בלוגה), מבושלות במים עד לריכוך
  • 1/2 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות
  • גרגרים מ-1/2 ראש רימון
  • 3 ענפי סלרי אמריקאי, קצוצים דק
  • 5 תמרים, מגולענים וקצוצים
  • עלי בייבי
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף דבש
  • מעט מים חמים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בצנצנת אטומה, משקשקים היטב את מרכיבי הרוטב או מקציפים בעזרת מוט בלנדר.

2. מרפדים צלחת או קערת הגשה במצע עלי בייבי ומעל מסדרים את שאר מרכיבי הסלט. סמוך להגשה, יוצקים מעל את הרוטב.

צילום: חיה כהן

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר