ראש השנה

מתכון לכיסונים במילוי עוף עם סלק ורוטב בלסמי וסילאן

השפית מורן פינטו עם מנה חגיגית שמגישים בין הדגים לבשר בשולחן ראש השנה והיא עומדת לגנוב את ההצגה כגרסה יפהפייה ל"סילקא". מתכון לכיסוני בצק במילוי עוף טחון שמגישים עם סלק מבושל ורוטב בלסמי-סילאן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כיסונים במילוי עוף עם סלק (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כוס מים רותחים + רבע סלק מבושל (לצביעת המים)
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 200 גרם עוף טחון
  • 3 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף שמן

להגשה:

  • 3 סלקים, מבושלים וחתוכים לפלחים
  • 2 כפות בלסמי
  • 2 כפות סילאן
  • 1 בצל סגול, פרוס לטבעות
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מניחים את רבע הסלק במים הרותחים ומערבבים עד שהמים נצבעים בסגול. מוציאים את הסלק לצלחת ומועכים אותו.

2. בקערה גדולה, מניחים את הסלק המעוך יחד עם המים הרותחים, הקמח, השמן והמלח. מערבבים ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.

3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי.

4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה דק.

5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול מעט ממילוי העוף, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים את השוליים ומחברים את שני הקצוות לקבלת צורה עגולה.

6. מרתיחים סיר מלא במים עם כף מלח, מוסיפים את הכיסונים ומבשלים אותם עד שהם צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים אותם לצלחת.

אופן ההגשה:
בכלי קטן, מערבבים את הרוטב הבלסמי והסילאן ויוצקים לצלחת הגשה שטוחה עם שוליים מעט גבוהים. מסדרים מעל את הכיסונים וביניהם את פלחי הסלק וטבעות הבצל. מפזרים מעל פלפל שחור גרוס ומגישים.

(חיה כהן)
(חיה כהן)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר