מועדים לשמחה

מתכון לקינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי ללא אפייה

תוכלו להכין אותו פרווה או חלבי כשהאורחים כבר בדלת. שתי הגרסאות קלות ומהירות הכנה והתוצאה מעולה ומרשימה, כך שכמעט אין קינוח שמצליח להתחרות בו. מתכון לקינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי ללא אפייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 255 גרם שוקולד חלבי / פרווה
  • 3/4 כוס (205 גרם) חמאת בוטנים טבעית חלקה
  • 1/4 כוס (28 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

מתכון ל-18 קינוחים אישיים

1. מסדרים 18 מנג'טים קטנים על תבנית גדולה.

2. ממיסים בבן מארי או במיקרוגל 100 גרם שוקולד ומניחים כפית שוקולד מומס בכל מנג'ט. בעזרת גב של כף קטנה, מורחים את השוקולד גם על דפנות המנג'ט ומוודאים שבבסיס המנג'ט יש מספיק שוקולד לתחתית יציבה. מניחים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר במשך 15-20 דקות.

3. במקביל, בקערה בינונית מערבבים היטב את חמאת הבוטנים עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח (מנערים היטב את צנצנת חמאת הבוטנים לפני שמודדים ויוצקים ממנה לקערה). מעבירים את תערובת חמאת הבוטנים לשקית ניילון ואוטמים היטב.

4. גוזרים פינה אחת בשקית ומזלפים כמות של 2-3 כפיות מתערובת חמאת הבוטנים למרכז כל מנג'ט. בעזרת גב של כפית, משטחים את חמאת הבוטנים. לא ממלאים את המנג'ט עד הסוף, כדי שיישאר מקום לכיסוי השוקולד מעל.

5. ממיסים את השוקולד הנותר ומניחים כפית שוקולד מומס על כל מנג'ט לכיסוי חמאת הבוטנים. מחליקים את החלק העליון ומוודאים שהשוקולד מתאחד עם השוקולד שבדפנות המנג'ט. מקררים עד להתייצבות במשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר