מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים ברוטב עגבניות וירקות שורש

כשזה מגיע למרק עדשים - אל תתפשרו. המתכון הבא יראה לכם איך עושים את זה נכון ומקבלים מרק שהוא לא פחות ממושלם. 10 דקות עבודה, 45 דקות על האש והמטבח יתמלא בריח מופלא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק עדשים ברוטב עגבניות וירקות שורש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 גזר גדול, מקולף וקצוץ
  • 2 ענפי סלרי, קצוצים
  • 2 כוסות (400 גרם) עדשים יבשות ירוקות / חומות / אדומות, שטופות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1.5 ליטר (6 כוסות) ציר מרק ירקות / מים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית אבקת כוסברה
  • 1/2 1 כפיות פפריקה
  • 2 עלי דפנה מיובשים
  • גרידת קליפה מלימון שלם (או פחות, לפי הטעם)
  • מיץ סחוט היטב מלימון שלם
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים במשך 2 דקות.

2. מוסיפים את הסלרי והגזר ומטגנים במשך 7-10 דקות או עד שהירקות מתרככים והבצל נעשה מתוק. אל תמהרו בשלב הזה, הוא המפתח שמעניק למרק את טעמו הנהדר.

3. מוסיפים את שאר מרכיבי המרק מלבד גרידת הלימון, מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב.

4. מגביהים את האש ומביאים לרתיחה. מערבבים את המרק כמה פעמים תוך כדי הבישול כדי שכל העדשים יתבשלו כראוי והירקות לא יישרפו. לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 35-40 דקות - או עד שהעדשים רכות (לאחר 30 דקות מתחילת הבישול בודקים אם הן התרככו) ומסירים מהאש.

אם אתם מעוניינים במרק סמיך, טחנו אותו 2-3 פעמים בעזרת מוט בלנדר. לדילול המרק, הוסיפו מים.

5. מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור, מגרדים מעל קליפת לימון ורגע לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים היטב ומגישים חם עם לחם קריספי.

אחסון: המרק נשמר היטב בהקפאה או במקרר במשך 3-5 ימים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר