ליד הקפה

מתכון לעוגת בננות מתוקה ורכה במיוחד

אם אשכול הבננות שבסלסילת הפירות שלכם מתחיל להראות סימני גסיסה, זו בדיוק הדרך להציל אותן ולהפוך את הבננות לעוגה מתוקה, עסיסית ורכה במיוחד שבאה בול עם הקפה או כל משקה חם אהוב אחר, אנחנו לא מתקטננים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת בננות עסיסית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 6 בננות גדולות, מעוכות
  • 2 כוסות יוגורט רגיל
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 4 ביצים גדולות במיוחד (XL)
  • 3/4 1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בגודל 24X33 ס"מ בנייר אפייה משומן קלות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים היבשים, מלבד הסוכר.

3. בקערה נפרדת, מועכים את הבננות ואז מוסיפים את הביצים, היוגורט, השמן, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים יחד בתנועות נמרצות.

4. שופכים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים ביחד עד לקבלת בלילה אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים ומגישים אותה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר