ליד הקפה

מתכון למאפה שמרים משבלולי קינמון שהוא בעצם קרואסון ענק

מתכון למאפה שמרים שמורכב משבלולי קינמון מבצק רך וסופר אוורירי. למעשה מדובר בקרואסון ענק ומתוק בטעם של חורף שעומד להפיל את כולם. הכי טעים להגיש לצד כוס שתייה מהבילה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מאפה שמרים משבלולי קינמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 1 כוסות חלב חמים
  • 1 כף שמרים אינסטנט
  • 2 כפות דבש
  • 4.5-5 כוסות קמח, מנופה
  • 2 כפיות מלח גס
  • 90 גרם חמאה עם מלח בטמפרטורת החדר
  • 240 גרם חמאה עם מלח - קרה, פרוסה דק
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

זמן העבודה הכולל הוא שעה, אך המאפה מוכן לאחר 3 שעות ו-30 דקות

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את החלב, הדבש, 4.5 כוסות הקמח, השמרים והמלח במשך 4-5 דקות, עד שהקמח נטמע לחלוטין. מוסיפים 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ומערבבים עד לאיחוד במשך 2-3 דקות נוספות. הבצק צריך להיפרד מדפנות הקערה. אם זה לא קורה, מוסיפים גם את 1/2 כוס הקמח הנותר.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר במשך 45-60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. נותנים לבצק כמה אגרופים כדי להוריד את בועות האוויר ועל משטח מקומח קלות, מרדדים אותו למלבן בגודל 12X18 ס"מ. מסדרים את פרוסות החמאה הקרה על ה-1/3 האמצעי של מלבן הבצק ובעדינות מדביקים אותן לבצק, כך שיווצר מעין בלוק חמאה.

קיפול ראשון:
4. מקפלים את השליש הימני של הבצק על מלבן החמאה שבמרכז ואז מקפלים את השליש השמאלי מעל, כך שיווצרו 3 שכבות בצק. מרדדים את הבצק שוב למלבן גדול, מקפלים שוב את החלק הימני למרכז המלבן ועליו סוגרים עם החלק השלישי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות.

קיפול שני:
5. לאחר ההקפאה, שוב מרדדים את הבצק למלבן בגודל 12X18 ס"מ ומקפלים כמו הקיפול הראשון. עוטפים שוב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות.

6. במקביל, משמנים קלות בחמאה 2 תבניות אינגליש קייק ובקערה קטנה מערבבים את הסוכר והקינמון.
7. מוציאים את הבצק מהמקפיא, מרדדים למלבן, מורחים על כל שטח הבצק 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ומפזרים מעל את הסוכר והקינמון.

8. אוחזים בשולי המלבן שקרובים אליכם ומגלגלים לרול מהודק ככל הניתן. בתום הגלגול, מהדקים היטב את "התפר" של רול הבצק.

9. חוצים את רול הבצק באמצע כך שיתקבלו 2 רולים, וכל רול פורסים ל-10 פרוסות (שבלולי בצק). מחלקים את 20 פרוסות הבצק בין 2 התבניות - 10 בכל אחת. מסדרים את הפרוסות בצורה "לא מסודרת" בתבנית, כשהמלית פונה למעלה ולצדדים, לסירוגין. מכסים את התבניות ומניחים להתפחה במשך 15 דקות.

10. מברישים את הבצק שבתבניות בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות או עד שהמאפים מקבלים גוון שחום כהה מלמעלה. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מחלצים את המאפים מהתבניות ומצננים על רשת. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר