לכבוד שבת

מתכון למוס שוקולד חלומי שאפשר להכין חלבי או פרווה

פינוק מתוק ומהיר שהכי קל לתקתק ברגע האחרון ולקשט בכל תוספת שרוצים, כך שהתוצאה תראה כאילו השקעתם כאן המון מאמץ. בפועל? בסך הכל הקצפתם יחד את כל המרכיבים ושלחתם את המוס למקרר למשך שעה לפחות. אין פשוט מזה (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מוס שוקולד חלבי או פרווה - לבחירתכם (צילום: Brooke Lark on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות שמנת מתוקה או שמנת צמחית, קרה
  • 3/4 כוס ממרח אגוזי לוז שוקולד (כמו נוטלה), חלבי או פרווה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס (לא חובה)
  • קורט מלח ים

אופן ההכנה:

1. מניחים את ממרח האגוזים שמתאים למיקרוגל ומחממים במשך 30 שניות כדי לרכך אותו. מניחים בצד לצינון במשך 5 דקות.

2. בקערה גדולה, מקציפים את השמנת במהירות גבוהה במשך 3-5 דקות, עד שמתחילה להיווצר קצפת רכה. מוסיפים את ממרח האגוזים, תמצית הווניל, הקפה וקורט מלח וממשיכים להקציף במשך 1-2 דקות ולא יותר, עד שהתערובת אחידה וחלקה. אם תקציפו יותר מדי, המרקם של המוס ייהרס.

3. מחלקים את המוס בין 4-6 כלי הגשה אישיים קטנים, מכסים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות להתייצבות. המוס יישמר היטב במקרר עד 5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר