'מה יהיה עם החג?'

משרד הבריאות: משפחות לא יוכלו לחגוג יחד את ליל הסדר

היועץ המשפטי של משרד הבריאות מבהיר, כי ההנחיות החדשות אוסרות גם סעודה משותפת של 'ליל הסדר' לקרובי משפחה שלא גרים באותו בית • רבים לחוצים: "מי ישאל את ארבע הקושיות?" (חדשות)

דוד הכהן | כיכר השבת |
(צילום: Hadas Parush/Flash90)

ההנחיות המחמירות החדשות שנכנסות לתוקף הערב (רביעי), מוגבלות לשבוע אחד בלבד, אך במשרד הבריאות כבר צופים פני עתיד, מתייחסים גם לחג הפסח הבא עלינו לטובה - ומעוררים דאגה בקרב רבים.

היועץ המשפטי של המשרד, עו"ד אורי שוורץ, אמר היום בתדרוך לכלי התקשורת, כי בהתאם להגבלות, לא תוכלו לחגוג את ליל הסדר אצל ההורים.

"בני משפחה שלא גרים באותו בית, לא יוכלו לחגוג סדר פסח ביחד", הבהיר היועמ"ש, שהוסיף : "גם אנשים המתגוררים לבד לא יוכלו להצטרף לליל הסדר עם המשפחה".

עו"ד שוורץ הסביר, כי למרות ש"תוקף ההנחיות הוא לשבוע, אני מעריך ששבוע לא יספיק". לדבריו, תחמו פרק זמן "כיוון שהמגבלות על האוכלוסייה הן חסרות תקדים, וחשוב לנו להיות עם יד על הדופק כל שבעה ימים".

כעת הנחיה זו מכניסה ללחץ זוגות צעירים רבים, שייאלצו השנה לראשונה לחגוג את חג הפסח בכלל, ואת ליל הסדר בפרט, בביתם - ולא אצל ההורים של בני הזוג.

ליל הסדר נחשב כידוע לחג משפחתי בקרב כלל היהודים; בפרט בציבור החרדי, בו ניתן לראות גם אנשים מבוגרים שעדיין מגיעים לליל הסדר אצל הוריהם, כדי שאלו יקיימו את מצוות "והגדתך לבנך".

לא יודעים לערוך לבד סדר? צפו: הרב בנימין חותה באולפן 'כיכר'

אחד מהם מסביר, בשיחה ל'כיכר השבת': "אני לא מדבר על הקושי הכלכלי שכרוך בלעשות ליל סדר עצמאי - שהוא מועט לעומת הקושי הנפשי והפיזי; אלא כבן הסמוך על שולחן אביו עוד מימי הישיבה, עריכת סדר באופן עצמאי ומצומצם כבני זוג בלבד, כרוכה בשינוי הרגלים עצום: לזנוח את מסורת בית אבא, את השולחן הערוך, המפואר והעמוס בבני משפחה רבים, ובמסורת הייחודית רק למשפחתך".

"מלבד זאת צריך לזכור", הוא מוסיף, "שבני זוג ללא ילדים המעוניינים לעשות סדר בביתם, ייאלצו להתחיל מאפס: מרכישת הכלים המיוחדים לפסח ועד ניקיון יסודי שמתאים לשהות בבית בכל ימי החג".

היבט נוסף מציין בעל משפחה, הגדיר את ההנחיה כ"בלתי סבירה": "דווקא בתקופה זו, שאשתי תקבל משכורת חלקית כדמי אבטלה, אחרי שהוציאו אותה לחל"ת (חופשה ללא תשלום), ההחלטה החדשה תגרור תוספת הוצאות בסדר גודל של אלפי שקלים".

"אבל לא מדובר רק בעלויות המזון לחג ולליל הסדר, אלא גם, ובעיקר, בהוצאות משמעותיות עבור כלים, מוצרי חשמל וכו', שעד כה לא היו מיוחדים לפסח, בשל העובדה שעשינו את הסדר את ההורים".

אברך שהתחתן בשנה האחרונה מביע חשש אחר: "עד כה היינו 'סמוכים על שולחן אביהם', וכעת, גם לעשות לבד ליל הסדר לבד בבית, בלי האווירה המשפחתית, בלי 'הבן שואל', ובלי שיהיה מי שישאל את ארבע הקושיות?".

"כך או אחרת, כלל לא ברור האם וכיצד יוכלו לאכוף את ההנחיה. מלבד מניעת ההתניידות בדרכים, האם יבדקו במהלך החג בבתים האם יש בהם אורחים, או שמא מדובר רק באלו שגרים באותו בית?", הוא תמה לסיום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר