מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות תירס אקסטרה פריכות - ללא טיגון עמוק

כדי שלא תקבלו לביבות רכות מדי, ספוגות בנוזלים ומלאות בשמן, ויתרנו על הטיגון העמוק. אנחנו ממליצים על שימוש בתירס טרי, אך גם גרגירים קפואים או משימורים יעבדו כאן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לביבות תירס אקסטרה פריכות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס קמח, לאחר ניפוי
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1/4 כפית סודה לשתייה או 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב
  • 2 כוסות גרעיני תירס טריים / קפואים (מפשירים ומייבשים) או משימורים (מסננים ומייבשים)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 3/4 כוס בצל ירוק פרוס
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה גס (ניתן להחליף בבצל ירוק)
  • 1/2 כוס שמן צמחי לטיגון + תוספת לשימון המרית

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור והסודה לשתייה. מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים עד לקבלת בלילה גושית וסמיכה.

2. מוסיפים את התירס, הפרמזן, הבצל הירוק והכוסברה ומערבבים כך שהתירס יצופה היטב בבלילה.

3. מוסיפים למחבת גדולה שמן רק עד כיסוי תחתית המחבת ומחממים על אש בינונית-גבוהה.

4. מניחים במחבת 1/4 כוס מהבלילה (לכל לביבה) ובעזרת מרית משומנת משטחים את התלולית לעובי של 1 ס"מ. אם יש מקום במחבת, מוסיפים עוד 2-3 לביבות, אך לא מצופפים אותן.

5. מטגנים כל לביבה במשך 3 דקות מכל צד, עד שהיא פריכה מבחוץ ומקבלת גוון זהוב עמוק.

טיפ: השאירו תנור מחומם ל-120 מעלות עם תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. כל לביבה מוכנה, העבירו בזהירות לתבנית וכך תשמרו על החום של הלביבות עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר