לכבוד שבת

מתכון לפאי פירות במילוי קרם פטיסייר פרווה ומפנק

מורן פינטו עם קינוח מושלם לשבת, בגרסת פרווה כמובן: קלתית פריכה, מלאה בקרם פטיסייר סמיך ומתוק והמון פירות טריים מעל. מתכון לפאי פירות במילוי קרם פטיסייר שכל אחד יכול להכין (מתכונים לשבת, אוכל)

פאי פירות במילוי קרם פטיסייר - פרווה (צילום: מורן פינטו )
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה / תחליף מרגרינה
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 ביצה
  • 100 גרם אבקת סוכר
לקרם פטיסייר: 
  • 400 גרם (1 פחית) קרם קוקוס
  • 4 חלמונים
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
טופינג: 
  • תותים, קיווי, אוכמניות, אננס - טריים וחתוכים

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את כל חומרי הבצק היטב לכדור אחיד. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים במקרר במשך 20 דקות.

2. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים איתו תבנית פאי עגולה. חותכים את שולי הבצק שעוברים את שולי התבנית.

3. "מרפדים" את הבצק בנייר אפייה מקומט ומפזרים עליו שעועית יבשה כמשקולת (אפייה עיוורת). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד ששולי הפאי מזהיבים.

4. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים את קרם הקוקוס עם אבקת הסוכר. בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים עם הקורנפלור. כשקרם הקוקוס נמס וחם, יוצקים אותו בהדרגה, מעט בכל פעם (כדי לא לקבל חביתה) ואחרי כל פעם, טורפים היטב לשילוב מלא, ממשיכים עד שקרם הקוקוס כולו מוטמע בחלמונים ומתקבל קרם בהיר ואחיד.

5. יוצקים את הקרם בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת קרם סמיך ואז יוצקים את הקרם לקערה ונותנים לו להצטנן לגמרי.

6. כשהפאי אפוי ומוכן, יוצקים לתוכו את הקרם ומסדרים מעל את הפירות החתוכים. שומרים בקירור עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר