מה אוכלים היום?

מתכון למרק שהוא ארוחה שלמה - תוך 30 דקות

מתכון למרק תפוחי אדמה עם נקניקיות צ'וריסו וקייל שמבוסס על מרק "קאלו ורדה" המופלא שהוא גם המאכל הלאומי של פורטוגל. מרק מחמם, משביע, סופר פשוט להכנה והכי טעים שיש. מושלם לארוחה משפחתית בערב חורפי (מתכונים, אוכל)

מרק תפוחי אדמה עם נקניקיות צ'וריסו וקייל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 300 גרם נקניקיות צ'וריסו (אפשר להשתמש בתחליף פרווה), פרוסות לעיגולים
  • 1 בצל צהוב, קצוץ
  • 6 שיני שום, קצוצות או מגורדות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1/4-1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה (רצוי מזן ראטה), מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 6-8 כוסות ציר עוף / ציר ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
  • מלח ופלפל שחור
  • 250 גרם עלי קייל, קצוצים גס
  • 1/4 כוס שמנת פרווה לבישול או קרם קוקוס מפחית שימורים

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק בעל תחתית כבדה (הכי מומלץ: סיר הולנדי מברזל יצוק), מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל והנקניקיות ומטגנים אותם יחד במשך 5-8 דקות, עד להשחמה טובה.

2. מוסיפים את השום, הפפריקה והצ'ילי הגרוס ומטגנים יחד עוד 2 דקות, תוך ערבוב.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים אותם עד שהם נטמעים בבצל ובנקניקיות.

4. יוצקים פנימה את מיץ הלימון ואת ציר העוף / ציר הירקות / מים עם מעט אבקת מרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית במשך 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

5. מוציאים מהסיר כוס אחת של תפוחי אדמה, טוחנים אותם בעזרת מוט בלנדר או מועך פירה ומחזירים אותם למרק. מוסיפים גם את הקייל ושמנת הפרווה / קרם הקוקוס ומבשלים במשך 10 דקות, עד שעלי הקייל מתכווצים. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד לחם טרי לטבילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר