פורים תשפ"א 2021

מתכון לחלה ממולאת בפסטרמה וחרדל של מורן פינטו

מורן פינטו דואגת שגם החלות בסעודת הפורים ובשבת פורים יביאו שואו רציני ואופה חלה במילוי פסטרמה בקר וחרדל גרגירים. התוצאה האדירה תשטוף אתכם במחמאות למרות שלא באמת התאמצתם (מתכונים, אוכל)

חלה ממולאת בפסטרמה וחרדל (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
למילוי:
  • 2 חבילות פסטרמת בקר
  • 1 צנצנת חרדל גרגירים
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • פרג או בצל קראנצ'י

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה (או בקערה רגילה ללישה ידנית), מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והמים, לשים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את המים ומגרדים את דפנות הקערה אם נדבקים עליהן גושי בצק. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות לפחות באופן רצוף.

2. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, מקבל מרקם אחיד ונפרד בקלות מדפנות הקערה.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעלה מאורך.

4. מורחים חרדל על כל עלה בצק (משאירים שוליים קטנים) ומסדרים חבילת פסטרמה על כל על בצק, בשכבה אחת.

5. מגלגלים כל עלה בצק לרול ומניחים את שני הרולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מלפפים את הרולים זה בזה (במקום לקלוע לצמה), מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל פרג או בצל קראנצ'י ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחלה מקבלת גוון זהוב שחום עמוק ויפה - גם בחלק התחתון.
.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר