מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות ושמנמנות

עוגיות שוקולד צ'יפס מתחלקות לשני סוגים: עוגיות שטוחות יחסית במרקם פריך מאוד ועוגיות לחות ולעיסות - שאותן נכין הפעם. מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות, שמנמנות מתוקות וסופר מפנקות (מתכונים, אוכל)

עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: Julissa Capdevilla on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם חמאה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. במיקסר חשמלי מצויד בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת קצפת בהירה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים 2 ביצים, אחת בכל פעם, מגרדים היטב את דפנות הקערה לאחר כל פעם. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים לשילוב מלא.

4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לבצק במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות. מוסיפים לקערה את השוקולד-צ'יפס ומערבבים לשילוב מלא.

5. מסדרים בתבניות תלוליות בצק, כל אחת מ-3 כפות, ומשאירים כ-5 ס"מ בין כל תלולית, כיוון שהעוגיות מתפשטות באפייה.

6. אופים את 2 התבניות בו זמנית במשך 6-8 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עוד 6-8 דקות. מסירים מהתנור, מסדרים על רשת תנור לצינון מלא ומעבירים לאחסון בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר