1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים עם כמה טיפות שמן זית וקורט נדיב של מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים את הפסטה מנוזלים, שופכים את המים ומחזירים את הפסטה לסיר הריק עם כף שמן זית. מערבבים ומניחים בצד.
2. במחבת בינונית על אש בינונית, מחממים כף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום יחד במשך 5 דקות, עד שהם רכים ושקופים. מכבים את האש ונותנים להם להצטנן.
3. בבלנדר, טוחנים יחד לקרם חלק את ציר המרק או המים עם מעט אבקת מרק, הבצל והשום המטוגנים, מיץ הלימון, הקשיו, הגזר המבושל, השמרים התזונתיים, המלח, החרדל, הפלפל השחור והפפריקה המעושנת. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.
4. יוצקים את הרוטב על הפסטה החמה ומערבבים בעדינות על אש נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט ועוטף היטב את הפסטה. מגישים מיד.
ענבר | 07/06/2021 | 1 |