לכבוד שבת

מתכון לחלות מדהימות - רכות מבפנים ופריכות מבחוץ

מתכון "לגזור, לשמור ולשנן היטב בכל שבוע מחדש" לחלות מדהימות לשבת: רכות מבפנים ואקסטרה פריכות מבחוץ בזכות התוספת הזו של מלי יהודיוף לבצק: טחינה גולמית. היא אינה מורגשת בטעם, אלא רק במרקם המושלם (מתכונים לשבת, אוכל)

חלות לשבת במרקם מדהים - רכות מבפנים ופריכות מבחוץ (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג קמח לבן, מנופה
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות מלח שטוחות
  • 8 כוסות מים חמימים
לציפוי:
  • 3 כוסות שומשום - אפשר לערבב שומשום מלא או שחור, קצח, פרג
  • 2 כוסות מים קרים
  • 1 כף סילאן
  • שמן זית - רצוי בתוך שפריצר

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה ללישה ידנית, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה ואז את הטחינה הגולמית והמלח. לשים יחד במשך 8 דקות, מוסיפים את השמן ולשים 2 דקות נוספות. צריך להתקבל בצק רך ומעט דביק. אם הבצק קשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים חמימים.

2. מכסים את קערת הבצק בשקית ניילון ומעל עם מגבת מטבח. מניחים להתפחה במקום חמים במשך 40 דקות.

3. לשים את הבצק במשך 3 דקות ומתפיחים שוב למשך 30 דקות.

4. בשלב זה עושים הפרשת חלה ותרומה לצדקה ומתפללים על כל המצטרך.

5. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 130 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מרדדים אותה למלבן ארוך ומגלגלים לרולדה מהצד הארוך של המלבן.

6. קולעים חלות מ-5 או 4 רצועות בצק ומהדקים את הקצוות.

7. בצלחת גדולה, מערבבים את המים הקרים עם הסילאן ובמגש גדול מפזרים את השומשום. טובלים כל חלה במים עם הסילאן ואז בשומשום - מכל הצדדים. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 30 דקות.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב טורבו במשך 30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהחלות משחימות היטב. מוציאים את החלות מהתנור ומשפריצים עליהן מיד בנדיבות שמן זית. מניחים בצד לצינון מלא.

(צילום: מלי יהודיוף)
חלה קלועה מ-5 רצועות (צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר