כמיטב המסורת

מתכון לקרעפלאך של אמא

איזה מזל שאמא ע"ה השאירה לי את המתכון לקרעפלאך שלה, כך אני יכולה להכין אותם בביתי גם היום, כשהיא איננה. השנה הכנתי אותם לראשונה ועיני דמעו. הרגשתי שאמא איתי ומנחה אותי. היה תענוג לנגוס בכיסנים הטעימים הללו שספגו את נוזלי המרק ולדמיין שאמא היא זו שהכינה אותם (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
בדיוק כמו בבית של אמא: מתכון לקרעפלאך (צילום: חיה דר)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל
לבצק:
  • 250 גרם כבדי עוף
  • 1/2 נתח אוסובוקו מהמרק
  • 1 בצל גדול
  • מלח ופלפל
  • שמן - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיביו, עד שנוצר בצק נוח וגמיש. מעבירים למקרר.

2. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל, מוסיפים פנימה את הכבדים וממשיכים בטיגון מספר דקות. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

3. מעבירים את הכבדים והאוסובוקו לטחינה גסה ומניחים בצד.

4. מוציאים את הבצק מקירור, מרדדים דק וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ. מניחים מעט מהמלית במרכז, סוגרים לצורת סהר ומהדקים את הקצוות.

5. מרתיחים מים בסיר ובעת הרתיחה מוסיפים פנימה את הקרעפלאך. מבשלים מספר דקות עד שהם צפים. מוציאים למסננת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר