תרגיל ה-"Blue Flag "

מפקד חיל האוויר של איחוד האמירויות בתרגיל ישראלי; תיעוד מיוחד

מפקד חיל האוויר של איחוד האמירויות, הגנרל איברהים נאצר מוחמד אל עלווי, הגיע לביקור בארץ במסגרת תרגיל ה-"Blue Flag"; צפו בביקור ובתיעוד מהתרגיל הצבאי הגדול (חדשות)

(צילום: דובר צה"ל)

היום (שני) הגיע מפקד חיל האוויר של איחוד האמירויות, הגנרל איברהים נאצר מוחמד אל עלווי, לביקור במסגרת תרגיל ה-"Blue Flag".

מפקד חיל האוויר האמירתי, התקבל במשמר כבוד בראשות מפקד חיל האוויר הישראלי, אלוף עמיקם נורקין, בבסיס פלמחים. מפקדי חילות האוויר דנו בפיתוח שיתוף הפעולה וחיזוק הקשר בין חילות האוויר.

ולות קשר של צבאות העולם המשתתפים בתרגיל (דובר צה"ל)

מדברי מפקד חיל האוויר הישראלי, אלוף עמיקם נורקין: "אני מודה לך, מפקד חיל האוויר האמירתי, על הנכונות להגיע לישראל. זהו יום היסטורי וחשוב לשיתוף הפעולה בין חילות האוויר".

תרגיל ה-"בלו פלאג" הוא תרגיל אווירי בין לאומי רחב היקף, המתקיים אחת לשנתיים החל משנת 2013, כשהתרגיל הנוכחי הוא החמישי במספרו.

תרגיל "Blue Flag" (צילום: דובר צה"ל)

התרגיל מתקיים בבסיס "עובדה", אשר בו נערכות פריסות משמעותיות ותרגילים בינלאומיים גדולים. התרגיל בעל השפעה רבה בפן האסטרטגי-בינלאומי של מדינת ישראל, הוא מהווה גשר לשיתוף פעולה איזורי ולקידום יכולות משותפות. מטרתו של התרגיל היא לדמות תרחישי לחימה מאתגרים וטיסה בקואליציה, באופן המציאותי ביותר.

התרגיל הנוכחי הוא התרגיל הגדול והמתקדם ביותר שהיה עד כה, בו לוקחות חלק שמונה מדינות שמתרגלות שילוב מטוסי דור 4 עם מטוסי דור 5 (35-F) דבר המרחיב את היכולות של חיל האוויר הישראלי בשדה הקרב, תוך שיתוף פעולה אווירי שכולל מתארי התמודדות עם טק"א, קרבות אוויר-אוויר, טיסה מול איומים קרקעיים ועוד.

השתתפות מטוס האדיר בתרגיל מהווה אתגר משמעותי למטוסים השונים המשתתפים בו - הם נדרשים להתמודד עם איומים מתקדמים כשמטוס האדיר טס ככוח אדום, כוח תוקף, אל מול המטוסים האחרים.

בנוסף, ייערך במסגרת התרגיל כנס 35-F בבסיס חיל האוויר נבטים בו ייקחו חלק המדינות: איטליה, נורבגיה, הולנד, בריטניה, ארה"ב ובלגיה.

מפקד בסיס 'עובדה', אל"ם ח' וטייסים מחיל האוויר האמריקאי והגרמני (צילום: דובר צה"ל)

המתארים בתרגיל הינם מתארי הגנה והתקפה עם טייסת ביום אויב ייעודית מחיל האוויר, טייסת 115 "הטייסת האדומה" אשר ייעודה גם בשיגרה לאתגר ולאמן את טייסות החיל השונות להתמודדות מול תרחישים אפשריים בזירות השונות ואיומים אוויריים מתקדמים אשר כוללים לראשונה גם את מטוסי ה-35-F שמבצעים ביום אויב.

ההכנות לתרגיל נמשכו כעשרה חודשים תחילה באמצעות שיח מקוון בין המדינות המשתתפות ולאחר מכן הגיעו נציגי המדינות לארץ ויחד בנו תרחישי אימון מגוונים לתרגיל. בנוסף, על מנת לאפשר קליטה מיטבית של מטוסי ה-w35-F בתרגיל, הותאמו במיוחד הדת"קים (דירים תת-קרקעיים) שנועדו לקליטת המטוסים הזרים, דבר התורם ומשפר את המוכנות המבצעית של חיל האוויר.

במסגרת השבוע הראשון של התרגיל, חילות האוויר השונים עברו טיסות יום וטיסות לילה, התמודדות עם איומים הולכים וגוברים מידי יום, תוך הצבת אתגר גדול יותר ליום הבא בתרגיל.

התרגיל מציב רף גבוה של איכות הן ברמת ההדרכה, התחקיר והמעטפת שניתנת לתרגיל בארץ. התרגיל מתקיים על אף תקופת הקורונה תוך הקפדה על ההנחיות וכאשר כלל המשתתפים מחוסנים וביצעו את כלל הבדיקות הנדרשות.

(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)

במסגרת התרגיל מתבצעת פריסה ראשונה בארץ של טייסת קרב בריטית עם מטוסי "יורופייטר" מאז קום המדינה, פעם ראשונה שטייסת קרב מהודו פורסת עם מטוסי קרב מסוג "מיראז'" ופעם ראשונה שטייסת קרב צרפתית פורסת עם מטוסים מסוג "רפאל".

במסגרת התרגיל יתקיים כנס מח"אים בהשתתפות כ-11 מפקדי חילות אוויר ולראשונה מגיע לביקור בארץ מפקד חיל האוויר של איחוד האמירויות, ביקור ראשון והיסטורי מאז חתימתה של מדינת ישראל על הסכמי אברהם.

האימון הבינלאומי, הכולל בתוכו טיסה במגרש איכותי לא מוכר, תוך תרגול מתארי טיסה משותפים במבני קרב הטרוגניים יחד עם חילות אוויר אחרים, יוצר אתגר לצוותי האוויר ולצוותים הטכניים.

כל מדינה שמשתתפת בתרגיל מביאה בנוסף לאנשיה ומטוסיה גם את תרבותה האירגונית ושיטותיה המקצועיות, מה שתורם לאתגר, ללמידה של כלל הצדדים ובעיקר להפריה הדדית.

מפקדי חיל האוויר של איחוד האמירויות (צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)

מטוסי ה'אדיר' הינם מטוסי קרב חמקניים המשתייכים לדור החמישי של מטוסי הקרב. בשנת 2017 קלט חיל האוויר הישראלי את מטוסי האדיר הראשונים שלו ופתח את טייסת מטוסי האדיר הראשונה, טייס ת 140 ,כחלק מתכנית התייעלות ומעבר חיל האוויר לדור 5. בשנת 2020 נפתחה טייסת 116 כטייסת אדיר נוספת, מה שהפך אותה מטייסת למערך. יכולותיהן המתקדמות של טייסות ה'אדיר' מוסיפות נדבך נוסף ליכולות המבצעיות והאסטרטגיות הקיימות בחיל-האוויר אשר יבטיחו את שמירת עליונותו בכלל משימות החיל, ובראשם הגנת שמי מדינת ישראל ובטחונה.

מערך האדיר פועל בשיתוף עם פלטפורמות החיל השונות. מטוסי האדיר ומטוסי דור 4 יוצרים יחד קשת יכולות תקיפה והגנה משולבות, כשכל פלטפורמה מביאה את היכולות הייחודיות לה לשדה הקרב.

סה"כ לוקחים חלק בתרגיל כ-1,500 אנשים מכלל חילות האוויר הזרים. המדינות אשר יגיעו ללמוד על התרגיל (ללא השתתפות אקטיבית) - רומניה, פינלנד, דרום קוריאה, אוסטרליה, יפן, הולנד, קרואטיה וארה"ב ואיחוד האמירויות. סוללת פטריוט (שתדמה טילי קרקע אוויר) ומטוסי 16-f של הטייסת האדומה.

מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, אמר כי "המזרח התיכון הוא זירה מורכבת, שמשתנה בכל זמן נתון. האתגרים שעומדים בפנינו הולכים וגוברים, ולכן אנחנו חייבים להיות צעד אחד לפני האויב. חיל האוויר מתאמן בשגרה - כדי להיות מוכן למגוון רחב של תרחישים בחירום. אנחנו טסים בקואליציה משותפת במרחב אווירי מצומצם, כנף לצד כנף עם חילות אוויר שותפים - ארה"ב, גרמניה, בריטניה, איטליה, יוון, הודו וצרפת.

"האיום על מדינת ישראל מגיע מגזרות שונות - החל מרצועת עזה, דרך סוריה ולבנון לאיראן. האימון המשותף מאפשר לנו למידה מחילות האוויר המשתתפים בתרגיל, ומכין את אנשי חיל האוויר לתרחישים בזמן אמת, במטרה להמשיך ולהצליח במשימתינו - הגנה על ביטחון מדינת ישראל".

(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר