טָמָלֶה פאי: פשטידת בשר עם ציפוי פריך מלמעלה
טָמָלֶה פאי: פשטידת בשר עם ציפוי פריך מלמעלה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • שמן / תרסיס שמן
  • 450 גרם בשר בקר טחון / בשר הודו טחון / עוף טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 כוס שעועית שחורה מקופסת שימורים / שעועית שחורה שהושרתה לילה קודם
  • 1 כוס תירס מקופסת שימורים / תירס קפוא (ומופשר)
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן
  • 1 כוס ציר בקר / ציר עוף / מים + אבקת מרק
  • 1/2 כוס פלפל ירוק חתוך לקוביות (לא חובה)
  • 1 כף אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3/4 כוס קמח תירס
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס חלב על בסיס צמחי / מים
  • 1 כף שמן צמחי

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית גדולה עם דפנות גבוהות.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבשר הטחון והבצל במשך 10 דקות, עד שהבשר שחום והבצל שקוף.

3. מסננים ושוטפים היטב את השעועית השחורה והתירס ומוסיפים אותם למחבת יחד עם רוטב העגבניות, ציר הבקר או מים עם אבקת מרק, הפלפל הירוק, אבקת הצ'ילי או הפפריקה, הכמון, 1 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור. מבשלים במשך 15 דקות ומכבים את האש.

4. בקערה בינונית, מערבבים את קמח התירס עם הקמח הלבן, הסוכר, אבקת האפייה וכפית המלח. בקערה קטנה נפרדת, טורפים את הביצה עם החלב הצמחי או המים והשמן, יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת קמח התירס ומערבבים ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.

5. משטחים את תבשיל הבשר בתבנית המוכנה ומורחים מעל את תערובת ציפוי קמח התירס - בתחילה שכבת קמח התירס תתמזג עם תבשיל הבשר, אך תוך כדי אפייה היא תעלה ותהפוך לשכבה פריכה.

6. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם, לצד פרוסות אבוקדו וסלסת עגבניות חריפה.